Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Να βγούμε στο δρόμο, πριν μας πετάξουν στο δρόμο

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ- Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
   και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ε.Ι.Ν.–ΗΔΙΚΑ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΟΚΑΑ–ΕΛΟΤ-ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΘΕΜΙΣ–ΚΑΠΕ-ΕΕΤΑΑ- κ.ά.
………………………………………………………………….……………………………………………………………….……………………………….
Αθήνα 28/11/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Συντονιστικό πραγματοποίησε προχθές σύσκεψη στον ΟΣΚ όπου συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις. Ένας νέος κύκλος καταστροφικών για τη χώρα μέτρων συγκυβέρνησης-τρόϊκας ξεκίνησε και μεταξύ άλλων, προωθούν γενικευμένη συρρίκνωση και κλείσιμο κοινωφελών φορέων του δημοσίου και χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες. Το νέο στοιχείο είναι ότι, απροκάλυπτα πλέον, ετοιμάζουν «ξαφνικό θάνατο» φορέων και εργαζομένων, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου και για το 2014 να «βγουν οι αριθμοί» που συμφώνησαν. Μάλιστα οι υπουργοί έχουν επιδοθεί σε ένα απαράδεκτο «αγώνα δρόμου» ποιος θα «συνεισφέρει» πιο πολλούς και ποιος θα προχωρήσει πιο γρήγορα στη διάλυση φορέων και στις απολύσεις.
Τα μέτρα συγκυβέρνησης-τρόϊκας στοχεύουν πλέον ξεκάθαρα, στην παράδοση του έργου και των υπηρεσιών κοινωφελών φορέων του δημοσίου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να κερδοσκοπήσουν. Παράλληλα εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρέχοντας φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Είναι άραγε τυχαίο ότι, την ίδια ώρα που «ισοπεδώνουν» φορείς και εργαζόμενους στο δημόσιο, παίρνουν και νέα αντεργατικά μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, όπως η «απελευθέρωση» των απολύσεων.
Το Συντονιστικό τονίζει για ακόμα μία φορά ότι, δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση και γενίκευση των αγώνων και αυτό απαιτούμε από τις «εξαφανισμένες» συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το Συντονιστικό αποφάσισε :


1. Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ώρα 1 μμ.  Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ. Σωματείων και Ομοσπονδιών στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης(Β.Σοφίας 15).
2. Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ώρα 2 μμ.  Συνέντευξη τύπου στον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30)
3. Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Απεργιακή κινητοποίηση που θα προετοιμαστεί μέσα από Γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,
ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Για επικοινωνία:

Μανώλης Δανδουλάκης-ΟΣΚ                       6977-674562  dandoulakism@yahoo.gr
Χάρης Σμυρνιώτης-ΙΓΜΕ                             213-1337439  syndikato@igme.gr
Κώστας Κεχαγιόγλου-ΠΟΘΑ                        6977-620408  potha@otenet.gr
Κοτζαμπασάκης Θανάσης–ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ    6977-134412  kojampasakis@yahoo.gr
Παντελής Αυθίνος-ΗΔΙΚΑ                            6973-365649  paafh@yahoo.com
Χρηστίνα Χρηστίδου-ΜΟΔ                           6945-778112  cxristidou@mou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου