Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή ημέρα δράσης για το δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη

Αναδημοσιεύουμε από το http://encounterathens.wordpress.com

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Δράσης για το Δικαίωμα στην Κατοικία και την Πόλη καλεί όλα τα κοινωνικά κινήματα κατοίκων στην Ευρώπη χωρίς σύνορα να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην χρηματιστικοποίηση των ζωών μας και ενάντια στο ευρωπαϊκό καθεστώς λιτότητας. Ας χτίσουμε μια πλατιά συμμαχία αλληλεγγύης για μια αληθινά κοινωνική Ευρώπη, που θα εγγυάται το δικαίωμα στην κατοικία για όλους και όλες! Ας δείξουμε τη συλλογική μας επιθυμία, να χτίσουμε μια ευρωπαϊκή δύναμη αντίστασης διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες κοινωνικής κατοικίας συντονίζοντας μια άμεση δράση στις 19 Οκτωβρίου 2013!
Αντιμετωπίζουμε ένα βάναυσο καθεστώς λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που συνεχίζει να μεταμορφώνει τις ζωές μας σε χρηματιστικά προϊόντα για την παγκόσμια κερδοσκοπία, που κάθε μέρα παραβιάζει το καθολικό δικαίωμα στην κατοικία, που καταστρέφει τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα και που δεν έχει καμία κοινωνικά αποδεκτή λύση για την κρίση του καπιταλισμού. Μοιραζόμαστε την κοινή πεποίθηση ότι απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα τα κοινωνικά κινήματα των κατοίκων των πόλεων (ενοικιαστών, δανειοληπτών και ιδιοκτητών) παίζουν καθοριστικό ρόλο προς ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που θα βασίζεται στην εγγύηση ισότιμων κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους και όλες και την εξασφάλιση ισότιμου επιπέδου διαβίωσης σε όλες τις χώρες και πόλεις.
Στην Αθήνα, το Άμστερνταμ, τη Βαρσοβία, το Βερολίνο, την Βουδαπέστη, την Γενεύη, το Δουβλίνο, τη Λισαβώνα, το Ντύσσελντορφ, το Παρίσι, τη Ρώμη και αλλού θα γίνουν παράλληλες δράσεις ενάντια στην κερδοσκοπία στην κατοικία και τη πόλη, για την διεκδίκηση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο της άμεσης υλοποίησης του δικαιώματος στη στέγη για όλους και όλες.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου