Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

Δελτίο Τύπου
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία των συλλόγων διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ και των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μετά τη λήξη της πορείας έγινε πλατιά συγκέντρωση-σύσκεψη όλων των εργαζομένων, των καθηγητών και των φοιτητών που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του διοικητικού προσωπικού των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Παντείου.
Σε ένα κατάμεστο ΜΑΧ διαπιστώσαμε την ανάγκη για περαιτέρω συντονισμό του αγώνα όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στην πολιτική διάλυσης και εμπορευματοποίησης του δημοσίου πανεπιστημίου. Τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας απεργιακών επιτροπών και η οριζόντια δικτύωση τους καθώς και η συμμετοχή σε αυτές όλων των συλλόγων των ιδρυμάτων.
Συζητήθηκε η σημασία ενός κέντρου αγώνα στην καρδιά της πόλης, στον φορτωμένο μνήμες και ζωντανούς αγώνες χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να συναντηθούμε με όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και διαφορετικές σκέψεις πάνω στο ζήτημα αυτό και καταλήχθηκε το θέμα να συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των Σωματείων.
Προτάθηκε η δημιουργία κοινού ιστότοπου για την καλύτερη επικοινωνία καθώς και η ανάπτυξη δράσεων για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, μέσω συνεντεύξεων τύπου, διοργάνωσης συναυλιών, μοίρασμα ενημερωτικών κειμένων σε σχολεία και σχολές κ.α.
Διαπιστώθηκε η ανάγκη συγκρότησης απεργιακού ταμείου, το οποίο θα στηριχτεί στα ταμεία των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και σε εκδηλώσεις στήριξης. Ένα ταμείο απαραίτητο για τον απεργιακό αγώνα διαρκείας που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε!
Η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. είναι ο δικός μας μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων της οικονομίας, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, σε ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, χωρίς κλαδικούς διαχωρισμούς, χωρίς διαιρέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συντονισμένο απεργιακό αγώνα, είμαστε η δύναμη που τρίζει τα θεμέλια της εξουσίας τους.
Καλούμε στην πορεία της Πέμπτης που διοργανώνει η ΟΔΠΤΕ, στις 12 στα Προπύλαια και σε νέα συνέλευση εργαζομένων μετά τη λήξη της πορείας στον ίδιο χώρο.
Καλούμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ να μετατραπεί σε ραντεβού αγώνα των εργαζόμενων-νεολαίας όλων των κλάδων και βαθμίδων. Καλούμε την ίδια μέρα σε πλατύ συντονισμό των αγωνιζόμενων φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά τη λήξη της πορείας στο ΜΑΧ.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους σε αγώνα διαρκείας με κατειλημμένες σχολές και περιφρούρηση έξω απ’αυτές και σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε στη δημιουργία κεντρικού συντονιστικού αγώνα εργαζομένων, με εκπροσώπους από κάθε σωματείο, ανακλητούς, στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου