Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αθήνα, 21-9-2013
Αρ. Πρωτ.: 6629
Ψήφισμα
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου 2013. Ένα μήνα μετά την μαύρη επέτειο του μπλόκου της Κοκκινιάς, οι πολιτικοί απόγονοι των Ναζιστών και των ταγμάτων ασφαλείας πραγματοποιούν και πάλι έφοδο στους δρόμους του Κερατσινίου. Η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αγωνιστή και αντιφασίστα 34 χρόνων, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και της συμμορίας του είναι άλλη μια θλιβερή αποκάλυψη του ρόλου της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και του φασιστικού κινδύνου στην ελληνική κοινωνία σήμερα.

Μετά το ρατσιστικό πογκρόμ σε μετανάστες, συντονισμένα με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, σειρά έχουν οι αριστεροί νεολαίοι, που μαχαιρώνονται στις γειτονιές από Χρυσαυγίτες υπό τη «διακριτική επίβλεψη» ολόκληρης αστυνομικής δύναμης, δηλαδή δύο διμοιριών της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και περιπολικών που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους. Είναι η ίδια δοκιμασμένη μεθοδολογία των Ναζί για να τσακιστούν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, οι αγωνιστές, ο λαός.

Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα όλων των θυμάτων της ναζιστικής συμμορίας και προμηνύει τις διαθέσεις τους. Οι εγκληματίες θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής, εκπαιδευμένοι καλά στον υπόκοσμο, στήνουν ενέδρες σε νέους αγωνιστές, σε συνδικαλιστές και κομμουνιστές, όπως έκαναν και λίγες μέρες πριν επιτιθέμενοι σε αγωνιστές- μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για άλλη μια τρανή απόδειξη ότι όχι απλώς δεν «χτυπούν το κατεστημένο» όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι ίδιοι, αλλ’ αντίθετα οργανώνουν τη δράση τους πρώτα απ’ όλα στις εργατικές- λαϊκές γειτονιές για να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο, να καταστείλουν και να τσακίσουν τους αγώνες του λαού.

Πρόκειται για μια υπηρεσία πολύτιμη στο κράτος και στην κυβέρνηση των μνημονίων και στο κεφάλαιο, πιστή στις «πατροπαράδοτες» υπηρεσίες που πρόσφεραν άλλοτε στην κατοχική κυβέρνηση και στους Ναζί οι ταγματασφαλίτες, στο μαύρο κράτος της τρομοκρατίας και στη Χούντα οι ακροδεξιές οργανώσεις και οι τραμπούκοι ασφαλίτες.

Είναι μια δολοφονία για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία, που χρόνια τώρα καλύπτει τα εγκλήματα των φασιστών συχνά συνεργαζόμενη στην εγκληματική τους δράση. Τόσα χρόνια συγκαλύπτουν και προστατεύουν τις συμμορίες αυτές χρησιμοποιώντας την ανιστόρητη "θεωρία των δύο άκρων", αφήνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα της ΧΑ, ενώ απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση εξαπολύουν χημικό πόλεμο, συλλήψεις στο σωρό και τρομοκρατικές διώξεις σε αγωνιστές.

Οι αντιφασιστικές πορείες και συγκεντρώσεις στις 18/9 και 19/9 στο Κερατσίνι αλλά και σε δεκάδες πόλεις της χώρας έδωσαν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα. Δε θα περάσει ο φασισμός.

Η ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων περνάει αναγκαία μέσα και από το τσάκισμα του φασισμού. Όπως καλά έχει μάθει ο λαός μας περνώντας τα πέτρινα χρόνια από την κατοχή, την αντίσταση, τον εμφύλιο μέχρι και τη χούντα, μόνο όταν οι δοσίλογοι, οι δολοφόνοι και οι βασανιστές του εξαφανίστηκαν, μόνο όταν συνετρίβη από την ιστορία κάθε πρόσωπο του φασισμού- ναζισμού, τότε δικαιώθηκαν και νίκησαν οι αγώνες του.
  • Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη οικογένεια και τους φίλους του Π. Φύσσα
  • Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και τα μέλη μας να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που γίνονται ανά περιοχή
  • Ζητάμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δεκάδες συλληφθέντες "στο σωρό" διαδηλωτές της 18/9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου