Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αγώνας των μηχανικών πρέπει να περάσει στα χέρια των ίδιων πριν μετατραπούμε όλοι σε Τεχνικό Επιμελητήριο Ανέργων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

        Την ώρα που το κράτος έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και οι έννοιες «κοινωνικό» και «δημοκρατικό» έγιναν για την κυβέρνηση λέξεις εχθρικές, την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου και οι συνοδοιπόροι του της ΔΚΜ και ΠΑΣΚ στη Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) συνεχίζουν τον πολιτικό κατήφορο που έχουν πάρει εδώ και πολύ καιρό.
        Στη χθεσινή(16-9-2013) Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας, η Παρέμβαση Μηχανικών  κατέθεσε πρόταση  ψήφισματος συμπαράστασης τόσο στον αγώνα της ΕΔΜΥΔΑΣ (Μηχανικοί του Δημοσίου) όσο και στον αγώνα των καθηγητών που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης και της ισοπέδωσης ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των τροϊκανών.
Η πρόταση καταψηφίστηκε  με 4 ψήφους της Δ.Κ.Μ. κατά, 1 ψήφο της ΠΑΣΚ λευκό και 2 ψήφους  της Παρέμβασης και της Συνεργασίας υπέρ ενώ δύο αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚ απουσίαζαν. 
        Οι πολίτες της Μαγνησίας  και ιδιαίτερα οι μηχανικοί πρέπει να γνωρίζουν με ποιό ΤΕΕ Μαγνησίας έχουν να κάνουν και το ρόλο του Προέδρου του.
        Δε μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα πια από αυτή τη Δ.Ε του ΤΕΕ που για μια ακόμα φορά έρχεται σε σύγκρουση όχι μόνο με τα συμφέροντα των μηχανικών αλλά υποδαυλίζει και τις αποφάσεις της αντιπροσωπείας του (το ανώτατο όργανο του ΤΕΕ), που σε παλαιότερο κείμενο ψήφισμα (27-9-2011) έγραφε κατά λέξη : «είναι πια αναγκαίος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κοινός συντονισμός μας με τους εκπροσώπους όλων των φορέων των πολιτών που πλήττονται από τη μνημονιακή λαίλαπα για τη δημιουργία ενός ευρύτατου, μαζικού κινήματος ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τελικά ενάντια στην εξαθλίωση του λαού».
        Οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν πια καλά ποιοι είναι οι υπερασπιστές  των κυβερνητικών επιλογών της πλήρouς υποτέλειας στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας που οδηγεί και μαθηματικά το κράτος στη διάλυση και την Ελλάδα και τους πολίτες της στη υποανάπτυξη και στο μαρασμό. 
        Ο αγώνας των μηχανικών πρέπει να περάσει στα χέρια των ίδιων πριν μετατραπούμε όλοι σε Τεχνικό Επιμελητήριο Ανέργων.

Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας

17-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου