Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν. Φρόντισαν για αυτό, οι κυβερνήσεις και όλοι οι υπουργοί της τελευταίας τριετίας, συνυπογράφοντας, ως υποτελείς, τις απαιτήσεις της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών.
Διέλυσαν τα πάντα. Οδήγησαν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους και 2 στους 3 νέους στην ανεργία. Μετέτρεψαν χιλιάδες Αθηναίους σε άστεγους στα πεζοδρόμια. Έφεραν το ένα τρίτο των νοικοκυριών στο όριο της φτώχειας. Λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, κατέβασαν το βιοτικό μας επίπεδο πίσω στο 1960.
Τώρα αποφασίζουν να χτυπήσουν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας: την Παιδεία και την Υγεία. Οι περισσότεροι από εμάς, από εσάς, χάνουμε από μέρα σε μέρα, την πρόσβαση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία. Αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον, συμβαίνει τώρα.
Οι αποφάσεις των συνελεύσεων των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εργαζομένων , των καθηγητών και φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οδηγούν σε ένα κίνημα , το οποίο συγκρούεται με αυτούς εξαθλιώνουν τις ζωές μας.
Οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείο, με κοινές και με ομόφωνες αποφάσεις των Συλλόγων μας δηλώσαμε ότι δεν πάει άλλο!
Δεν παλεύουμε μόνο για το σταμάτημα των απολύσεων, της διάλυσης των γυμνασίων, των λυκείων, των ΑΕΙ και των ΤΕΙ- είμαστε στους δρόμους για να νικήσουμε!
Να τελειώνουμε με αυτό τον κατήφορο, με όσους μας οδήγησαν εδώ.
Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
Μέχρι το τέλος! Μέχρι τη νίκη!
 
Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2013
Καθηγητές - Εργαζόμενοι - Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ

Προς τους πρωτοετείς φοιτητές μας και τους γονείς τους:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΙ ΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
Τετάρτη 18/09/2013, ώρα 18.00

Αίθουσα Τελετών Κτιρίου Αβέρωφ Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ
Πατησίων 42, Αθήνα
Οι διδάσκοντες, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων σας καλούμε στην καθιερωμένη γιορτή των πρωτοετών. &υστυχώς η Σχολή μας, δεν μπορεί φέτος να σας υποδεχθεί όπως τις άλλες χρονιές.
Μέτρα που θέτουν σε διαθεσιμότητα το 65% του διοικητικού προσωπικού και απειλούν αντίστοιχα το 40% των καθηγητών, μέτρα που έχουν ήδη στερήσει το ΕΜΠ, ένα μεγάλο, ιστορικό και υψηλού διεθνούς κύρους Πανεπιστήμιο, από τους δημόσιους πόρους τους απαραίτητους για τη λειτουργία του, έχουν φτάσει τη Σχολή μας σε αδιέξοδο.
Σήμερα και οι τρεις φορείς της κοινότητας βρίσκονται σε συντονισμένες κινητοποιήσεις υπερασπιζόμενοι το επίπεδο των σπουδών και της έρευνας απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.
Σας καλούμε για να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση της Σχολής και να συζητήσουμε μαζί σας για όσα διακυβεύονται. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε μαζί σας, να μοιραστούμε τη χαρά της επιτυχίας σας στην αρχή μιας χρονιάς γεμάτης δημιουργικές υποσχέσεις. Και θα γιορτάσουμε, παρόλο που η χρονιά αρχίζει δύσκολα, γιατί η μεγαλύτερη υπόσχεση είναι η αποφασιστική υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας: Οποιαδήποτε προοπτική εξόδου από την κρίση που καθημερινά φορτώνεται στη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την ανάπτυξη της παιδείας και της έρευνας. Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την προοπτική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου