Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Νομοσχέδιο χιλιάδων απολύσεων

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!
ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ!
Κατατέθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης (9/7) στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - καρμανιόλα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 6,8 δισ. ευρώ ώς τον Οκτώβριο, που ενέκρινε χθες το βράδυ το Eurogroup. Το νομοσχέδιο αποτελείται από 109 άρθρα και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες εκπαιδευτικών Τεχνικής Εκπαίδευσης (2000 άτομα σε διαθεσιμότητα) καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα).
Επίσης, προβλέπει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στις εργασίες τους με προσωρινές διαταγές.
Η διάταξη προβλέπει ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να έχουν εκδικαστεί μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να έχουν εκδοθεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου.
Επίσης, ορίζει ότι όσες υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ώς τις παραπάνω ημερομηνίες με υπαιτιότητα του συμβασιούχου, αυτός ο συμβασιούχος θα απολύεται.
Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζήμιωσης δημοσίων  υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκε ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο φόρος πολυτελείας, τα μέτρα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ (επιστροφές από τις κλινικές κλπ), τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, καθώς και η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να δοκιμάσει για άλλη μια φορά τις αντοχές της συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες αντιδράσεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου