Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τα επικυρωμένα και υπογεγραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης του ΕΤΑΑ στις 29/4

Αναρτούμε τα επικυρωμένα και υπογεγραμμένα πρακτικά της συνεδρίασης του ΕΤΑΑ στις 29/4 στην οποία θυμίζουμε ότι πάρθηκε η απόφαση για αναστολή των ληστρικών αυξήσεων έως την εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ, η αποστολή νέων ειδοποιητηρίων και η δίμηνη παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών (έως τέλη Ιούνη). Η απόφαση άργησε χαρακτηριστικά να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί (αν και ήταν άμεσης επικύρωσης) και ακόμα δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται. Επειδή οι ανοχές μας έχουν και όρια καλούμε τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των παραπάνω. 
Τα πρακτικά μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα τυπώσετε από τους παρακάτω συνδέσμους:

https://docs.google.com/file/d/0B2iPq8AkxUHGZjQwM0JJS0JJbGc/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B2iPq8AkxUHGbDBFdXJmZE1Za1E/edit?usp=sharing

3 σχόλια:

  1. Η ανοιχτή συνέλευση καλό είναι να καλέσει σε νέα συγκέντρωση στο ΕΤΑΑ για να δούμε πως θα εφαρμόσουν την απόφαση το ίδιο πρέπει να κάνει η συνέλευση και για το ΤΣΜΕΔΕ. Να κινητοποιηθούμε πάλι οι μηχανικοί γιατί σε λίγο θα είμαστε όλοι ανασφάλιστοι. Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης και η ανάθεση των συντάξεων και των παροχών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Αυτό θα σημαίνει (για τις ίδιες εισφορές) μειωμένες και επίφοβες παροχές αφού δεν θα έχουν την εγγύηση του κράτους. Το ΕΤΑΑ μπορεί να αποφύγει αυτή την εξέλιξη γιατί παραμένει νοικοκυρεμένο σε σχέση με άλλα ταμεία. Επίσης να σας πω ότι οι προτάσεις της ομάδας εργασίας για το ασφαλιστικό είχαν ενδιαφέρον και συνεισφέρουν στο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε ρωτήσει δικηγόρο για την νομιμότητα της άρνησης εκτέλεσης της απόφασης; Ή, εάν εκκρεμεί κάποια γραφειοκρατική ενέργεια, για τη νομιμότητα της κωλυσιεργίας; Εάν πάει κάποιος στην πολυαγαπημένη Κλεοπάτρα συνοδεία δικηγόρου και με την επίδειξη του εγγράφου, τί απάντηση θα πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την παρασκευή 7/6 μάλλον θα έχουμε ανοικτή συνέλευση μηχανικών για να δούμε πως προχωράμε...
    εύλογα όλα γράψατε παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή