Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Να ανατρέψουμε την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 2 μμ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΣ/ΕΤΑΑ, ΜΑΡΝΗΣ 22
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Την 1η Ιουλίου 2011, ψηφίστηκε στην Βουλή ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3986. Το «μεσοπρόθεσμο» αποτέλεσε βασικό θεσμικό εργαλείο επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους και την κοινωνία συνολικά. Συγκεκριμένα στο άρθρο 44 προβλέπει την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ (και για τους Μισθωτούς), δημιουργώντας πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και τεράστιες χρωστούμενες συσσωρευμένες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ αναδρομικά από 1.7.11-31.12. 12, για όλους τους συναδέλφους μηχανικούς.

Δυστυχώς η εφαρμογή των μνημονίων βρήκε συνοδοιπόρους στο ΤΕΕ και στους εκπροσώπους του σε ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ.

Τον Ιούλιο του 2010, η διοίκηση του ΤΕΕ αμέσως μετά τις εκλογές, κατήργησε το Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ που αποτελούσε πάγιο κεκτημένο δικαίωμα ενημέρωσης και δυνατότητα συσπείρωσης των συναδέλφων.

Στις 23 Αυγούστου 2012, με την παρουσία και τη θετική ψήφο των 3 εκπροσώπων του ΤΕΕ αποφασίζεται ομόφωνα από το ΔΣ/ΕΤΑΑ η εξοντωτική αύξηση των εισφορών του ν.3986.

Στις 16 Οκτώβρη του 2012, με Κάλπικη απόφαση της ΔΕ/τεε αποφασίστηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων συναδέλφων μηχανικών.

Στις 7 Μάρτη 2013, οι 3 εκπρόσωποι του ΤΕΕ δεν άρθρωσαν λέξη κατά την συνεδρίαση της ΔΕ/ΕΤΑΑ που αποφασίζει την αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η λεηλασία των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ συμπληρώνουν το εφιαλτικό σκηνικό της ανεργίας, της κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών και της ανυπαρξίας προνοιακών παροχών για τους πληττόμενους συναδέλφους.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών μέσα από δεκάδες καθημερινές παρεμβάσεις και εξορμήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ, σε Πολεοδομίες, στο ΔΣ/ΤΣΜΕΔΕ, στη ΔΕ/τεε, στο ΔΣ/ΕΤΑΑ προσπαθεί ανοιχτά και δημοκρατικά να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους. Οι μαζικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις έχουν αποτέλεσμα, έτσι κερδήθηκε το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την απόφαση του ΔΣ/ΤΣΜΕΔΕ στις 28.1.13, έτσι άλλαξε στις 20.3.12 η στάση της ΔΕ/τεε.

Η συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ την Πέμπτη 28.3.13 έχει εξαιρετική σημασία να αποφασίσει με γνώμονα την επιβίωση των ασφαλισμένων και τη βιωσιμότητα του Ταμείου. Χωρίς την παρουσία μας εκεί είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθούν οι γνωστές οδυνηρές τοποθετήσεις των «εκπροσώπων» των μηχανικών.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα στείλει χιλιάδες συναδέλφους εκτός επαγγέλματος, στην ανεργία, την ανέχεια, στο περιθώριο. Είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Ας είμαστε όλοι εκεί !


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
http://synelefsimixanikon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου