Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΣΜΤ - Όλοι στη συγκέντρωση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, Πέμπτη 28/3, 2.00μ.μ., Μάρνη 22

 
Όλοι στη συγκέντρωση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, Πέμπτη 28/3, 2.00μ.μ., Μάρνη 22
Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης για τις υπέρογκες αυξήσεις εισφορών
Δραστική μείωση των εισφορών. Κάτω τα χέρια από τα ταμεία. Περίθλαψη για όλους.
Ούτε ένα ευρώ από το μόχθο μας στα παιχνίδια των τραπεζιτών - Αποδέσμευση του ταμείου από την ATTICA BANK
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Όλοι γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε προ των πυλών για την εφαρμογή των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Ιούλη του 2011.
Είναι επίσης γνωστό πως η εντολή για την εφαρμογή τους δόθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που βρήκε συνοδοιπόρους της, τους εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ, που με τη θετική τους ψήφο, αποφασίζεται από το ΔΣ του ΕΤΑΑ η εφαρμογή της εξοντωτικής αύξησης των εισφορών. Εξάλλου δεν ξεχνάμε πως οι διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ φέρουν ευθύνες όχι μόνο σήμερα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων, το «κούρεμα» του ταμείου και την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση.
Η κατρακύλα τους συνεχίζεται καθώς στις 7 Μάρτη, οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ δεν άρθρωσαν λέξη κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ που αποφασίζει την αποστολή των ειδοποιητηρίων.
Η ηγεσία του ΤΕΕ αποφάσισε δήθεν να σταθεί στο «ύψος των περιστάσεων», όταν  οι αποφάσεις είχαν παρθεί και τα ειδοποιητήρια βρίσκονται στο δρόμο για τα σπίτια μας! Επιβεβαιώθηκε ότι είναι λαμπροί υπηρέτες της κυβέρνησης, της τρόικας, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.
Παράλληλα τις προηγούμενες μέρες έγινε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica bank, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ από τα αποθεματικά των ασφαλισμένων συναδέλφων. Η μετατροπή του ταμείου σε τραπεζίτη που θεμελίωσε η ανταποδοτικότητα, που σηματοδοτεί διαρκώς απώλειες για το ταμείο, φέρει τη σφραγίδα του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ.
Όλα τα παραπάνω είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματά μας που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Μπροστά σ’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, ούτε για άσφαιρες και αποπροσανατολιστικές ενέργειες. Ο αγώνας πρέπει να έχει στο στόχαστρο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ όπου έχει καταλυτική επίδραση το μεγάλο κεφάλαιο, που αντικειμενικά ωφελείται απ’ την πολιτική αυτή. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα προωθεί ενεργά τη πολιτική της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης στο ασφαλιστικό σύστημα.
Είναι άμεσα αναγκαίο να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αποφασιστικής σύγκρουσης και μαχητικής πρακτικής δράσης, να ξεδιπλώσουμε την αντεπίθεση μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής καταιγίδας. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς και τα σωματεία τους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους, να συμβάλλουν στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να αναπτυχθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Με αφετηρία την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ διεκδικούμε:
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που διαλύουν τα δικαιώματα μας μαζί με τους 3518/06, 3655/08 και των πρόσφατων ρυθμίσεων.
  • Άμεση μείωση των εισφορών μας στα προ του 92 επίπεδα. Αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
  • Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού «παλιών» και «νέων» ασφαλισμένων, κατάργηση των ασφαλιστικών κατηγοριών.
  • Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ -ΕΤΑΑ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες-Αύξηση των συντάξεων.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας, στο ύψος του βασικού μισθού ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους. Να θεωρούνται άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι μηχ/κοί που έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ή το εισόδημά τους βρίσκεται σε εξευτελιστικό επίπεδο.
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού, με τη δραστική φορολόγηση των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου