Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μαζί τα κάψαμε...

Αναρτούμε άρθρο του Θ. Καρτερού από την Αυγή. Όσο για τους συναδέλφους που πήγαν στις συσκέψεις και βγήκαν στα κανάλια για να δικαιολογήσουν τις τρικομματικές αθλιότητες τι να πούμε?
 
Τέλος δεν έχουν οι μνημονιακοί πειραματισμοί στου κασίδη το κεφάλι. Και αν δεν οδηγούσαν οι ληστρικές ιδέες των εφαρμοστών του μνημονίου σε δράματα θα έβγαζαν πολύ γέλιο. Γιατί αποδεικνύουν ότι οι τύποι αυτοί των λεγόμενων οικονομικών επιτελείων, οι χρυσοπληρωμένοι εκπρόσωποι των δανειστών, οι τεχνοκράτες της συμφοράς, όχι μόνο είναι αδίστακτοι όταν πρόκειται να φορτώσουν τα υποζύγια, αλλά και στην πρεμούρα τους να αρπάξουν όσο περισσότερα μπορούν γίνονται και εντελώς ανόητοι. Βλάκες, ανίκανοι να κατανοήσουν πού οδηγεί η αρπακτικότητά τους.
Πάρτε για παράδειγμα τη φαεινή ιδέα τους για την επιβολή θηριώδους φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, για να πατάξουν δήθεν το λαθρεμπόριο –στην πραγματικότητα για να μας ξεσκίσουν αν θέλουμε να μην ξεπαγιάσουμε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να πέσει κάθετα η αγορά πετρελαίου και να αποδειχτούν άπιαστα πουλιά οι φόροι που προσδοκούσαν. Και ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι οι ίδιοι φωστήρες φρόντισαν και για μια χουβαρντάδικη αύξηση στην τιμή του ρεύματος, να καταφύγουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις σόμπες και στα τζάκια. Για ζεσταθούν κάπως αυτοί και τα παιδιά τους.
Ανακάλυψαν λοιπόν οι πανέξυπνοι ότι τα έσοδα από το φόρο στα καύσιμα μειώθηκαν δραστικά αντί να αυξηθούν. Ανακάλυψαν όμως ταυτόχρονα και πόση ζημιά στο περιβάλλον κάνει η προσφυγή σε πρωτόγονες μεθόδους θέρμανσης. Διότι και τα δάση αποψιλώνονται αλλά και υπάρχουν ώρες και γειτονιές που δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος από την κάπνα –ούτε παράθυρο δεν μπορείς να ανοίξεις. Και τώρα διαπράττουν άλλοι αρμόδιοι συσκέψεις και διαβούλια για το πρόβλημα περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί. Το τζάκι και η σόμπα βλάπτουν σοβαρά την υγεία, σου λένε.
Έχει κάτι το χαριτωμένο βέβαια, ότι διαμαρτύρονται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και οι πετρελαιάδες –χάνουν έσοδα οι άνθρωποι. Και να δείτε ότι σε λίγο θα βγει και κάποιος Πάγκαλος να μας ενημερώσει ότι όχι μόνο τα φάγαμε μαζί, αλλά και τα κάψαμε μαζί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στραβωμένοι από τη μανία των εισπράξεων, ξεχνούν ότι ακόμα και η επιβολή της φτώχειας έχει τα όριά της. Και είτε με τους φόρους, είτε με τα χαράτσια, είτε με τα τέλη κυκλοφορίας, με κάθε μηχανή είσπραξης που μηχανεύονται, θα αναπτυχθεί κι ένας μηχανισμός άμυνας της κοινωνίας. Διότι, ως γνωστό, πενία τέχνας κατεργάζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου