Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ορίστε που οδηγούν οι "απελευθερώσεις" του επαγγέλματος

Αναρτούμε ηλεκτρονική διαφήμιση που κυκλοφορεί. Με το μνημόνιο 3 και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου διαλύουν οποιαδήποτε κατοχύρωση στο επαγγέλμα (ποιός κάνει τι, πόσο αμοίβεται κλπ) με τραγικά αποτελέσματα. Ήδη κυκλοφορούν διαφημίσεις για ενεργειακά πιστοποιητικά των 50€. Ο ΚΕΝΑΚ και ο τρόπος που τον υλοποίησε το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ, απλά άνοιξαν το δρόμο για να διαλυθούν τα πάντα. Διαβάστε σχετικό άρθρο και εδώ.

Θέμα: Κατάργηση ελάχιστων αμοιβών ενεργειακών επιθεωρητών

Με το Ν. 4093 (ΦΕΚ 222 Α΄, σελίδα 5590) καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών του άρθρου 10 του προεδρικού διατάγματος των ενεργειακών επιθεωρητών (ΦΕΚ 177 Α΄). Οι αμοιβές καθορίζονται πλέον ελεύθερα και βάση της συμφωνηθείσας τιμής υπολογίζονται και οι απαιτούμενες εισφορές και κρατήσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη ρύθμιση

Επίσης με στο άρθρο 8 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 229 Α΄, σελίδα 5694) τροποποιείται το προεδρικό διάταγμα των ενεργειακών επιθεωρητών (ΦΕΚ 177 Α΄).

Οι σημαντικότερες αλλαγές:

- δεν απαιτείται πλέον επαγγελματική εμπειρία για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή,

- η άσκηση της δραστηριότητας γίνεται με υποβολή αίτησης αναγγελίας και η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να απαντήσει εντός τριών μηνών,

- δεν υπάρχει πλέον η έννοια της άδειας του ενεργειακού επιθεωρητή

- η ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή διατηρείται για πάντα και όχι για δέκα μόνο έτη.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη ρύθμιση

Με την εγγραφή σου στην www.e-epitheorisi.gr μπορείς να δέχεσαι ηλεκτρονικά αιτήματα για ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Εάν επιθυμείς να γίνεις μέλος πάτησε εδώ.

Ακόμα στις σελίδες μας θα βρεις όλα τα νέα που σχετίζονται με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, τη σχετική νομοθεσία, υποστηρικτικό υλικό που θα σε βοηθήσει στις επιθεωρήσεις σου, καθώς και συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις.

Περιμένουμε σύντομα να συνεργαστούμε!

Επισυνάπτουμε την εταιρική μας παρουσίαση, καθώς και τον τιμοκατάλογο μας σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για άμεση διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου