Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Καθεστώς πλήρους επιτήρησης από τους πιστωτές

Αναδημοσίευση από το Ίσκρα

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΔΩ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Η Π.Ν.Π.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Νέες βαρύτατες περικοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων και περαιτέρω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας φέρνει η Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που συνέταξε χθες και ετοιμάζεται να καταθέσει σήμερα η Κυβέρνηση.
(Για να διαβάσετε ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάντε κλικ εδώ)
Οι ηγεσίες Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φοβούμενες τους νέους κλυδωνισμούς που μπορούν να προκαλέσουν στο εσωτερικό των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών τους ομάδων οι ρυθμίσεις της Π.Ν.Π, παρακάμπτουν εκ νέου το κοινοβούλιο συνεχίζοντας κατά προκλητικό τρόπο την εξόχως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους.
Λίγο πριν αποπειραθούν ξανά με τη δευτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν στα σκαριά, να επαναφέρουν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Βουλής, προκαταλαμβάνουν δρακόντεια μέτρα, που θέτουν τη χώρα σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης από τους πιστωτές, ενώ οδηγούν ταυτοχρονα σε νέες απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει τον ορισμό Επιτρόπων (Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται) σε κάθε υπουργείο αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, ενώ στις κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης περιλαμβάνεται και η περικοπή των προϋπολογισμών όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης.


Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί με την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικό μοχλό άσκησης της βάρβαρης και ταξικά άγριας μνημονιακής πολιτικής.
Όπως προβλέπει η ΠΝΠ, σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% επιβάλλονται:
- αύξηση των φόρων στους πολίτες,
- αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις,
- υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού,
- αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%,
- περιορισμός δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Τέλος, η υπαγωγή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας διοίκηση στην επιτροπεία και τον έλεγχο των πιστωτών ολοκληρώνεται με την πρόβλεψη ότι όλα τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφέρονται αυτόματα στον ειδικό λογαριασμό που θα τηρείται στην ΤτΕ, στον οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει ο EFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου