Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων ΜΟΔ ΑΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ Α.Ε.)
Ευρυτανίας & Ιτέας 2, 115 23 Αθήνα.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 16-11-2012
Η ψήφιση με οριακή πλειοψηφία και σε ένα άρθρο του 3ου μνημονίου δημιουργεί νέα πολύ σκληρά δεδομένα για την επιβίωση των εργαζόμενων. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και η δημιουργία ενός καθεστώτος πλήρους αυθαιρεσίας στο εσωτερικό του, οι ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, η με νόμο κατάργηση των ΣΣΕ και η νομοθετική ρύθμιση του μισθού πείνας των 500 ευρώ, η διάλυση της υγείας, της παιδείας, του ασφαλιστικού συστήματος, είναι οι προβλέψεις του Μνημονίου, στο όνομα μιας «δόσης» που προορίζεται για τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους του χρέους. Το μόνο που διασφαλίζουν τα μέτρα αυτά είναι οι συνθήκες πλουτισμού των μεγάλων επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων ενώ μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης με τρόπο αδίστακτο στον κόσμο των μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων.
Ο ΣΕΜΟΔ καταδικάζει απερίφραστα τα νέα απαράδεκτα μέτρα που στρέφονται εναντίον μας και μας οδηγούν στην εξαθλίωση ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην ύφεση και την κοινωνική χρεοκοπία. Θα παλέψουμε με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι μνημονιακοί νόμοι.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίζουμε:
  1. Οργανωμένη και μαζική συνδικαλιστική και νομική αντίδραση για την συνολική αμφισβήτηση του νόμου 4093/2012 και όλων των μνημονιακών νόμων.
  2. Καμιά διαθεσιμότητα - καμιά απόλυση στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
α. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ την Δευτέρα 19-11-2012 που λήγει η αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο.
β. Προκηρύσσουμε προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Τρίτη 20-11-2012 για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας –απόλυσης και να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την ίδια μέρα.
γ. Σε περίπτωση που σταλούν στοιχεία συναδέλφων ΔΕ στη ΜΟΔ για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας - απόλυσης προχωράμε σε κατάληψη διαρκείας στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Ειδικές Υπηρεσίες που εργάζονται οι συνάδελφοι.
δ. Συμμετέχουμε σε όλες τις κατά τόπους κινητοποιήσεις / απεργίες που προκηρύσσονται από τους συνδικαλιστικούς φορείς στα Υπουργεία / Περιφέρειες για να μπλοκαριστεί παντού η πρώτη εφαρμογή του θεσμού της διαθεσιμότητας - απόλυσης.
  1. Δεν δεχόμαστε άλλες μειώσεις αποδοχών. Προχωράμε σε κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 10-12-2012 έως 31-12-2012 για να μην εφαρμοστεί ούτε στη ΜΟΔ ούτε πουθενά το ενιαίο μισθολόγιο.
  2. Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση / διαθεσιμότητα / υποχρεωτική μετακίνηση - μεταφορά είτε με αφορμή τη συγχρηματοδότηση των μισθών μας, είτε με αφορμή την αξιολόγηση, είτε με αφορμή την δήθεν αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του δημοσίου είτε για την εφαρμογή των διαδικασιών που περιγράφονται στην υποπαράγραφο Ζ1 του πρόσφατου μνημονιακού νόμου 4093. Σε περίπτωση που θα επιχειρηθεί να περάσουν τέτοιου είδους μέτρα προχωράμε σε απεργίες διαρκείας.
  3. Συντονιζόμαστε με όλες τις προσπάθειες και τα σωματεία που παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση.
  4. Οργανώνουμε ενέργειες Δημοσιότητας για τα θέματα του ΕΣΠΑ και της νέας Προγραμματικής περιόδουσύμφωνα και με τις αποφάσεις προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων.
  5. Πραγματοποιούμε νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 7-12-2012 για τον προγραμματισμό, την οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων του Δεκεμβρίου και την εκλογή απεργιακής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου