Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα τoυ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Κάλεσμα τoυ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας σε παράσταση στη αντιπροσωπεία ΤΕΕ-ΤΚΜ. Τετάρτη 3/10 18:00
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ- ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ- ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ- ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ KAI ΠΡΟΝΟΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Συνάδελφοι,
Με την καλοκαιρινή ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΑ, επικυρώθηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2011 που εκτός των άλλων προβλέπει την εκτίναξη τωνασφαλιστικών μας εισφορών 423 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 5ετίας και να φθάνουν μέχρι τα 650 ευρώ το μήνα για τους ασφαλισμένους 15ετίας (δηλαδή πανω από 90% αύξηση). Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι αδηνατούν να πληρώσουν τις εισφορές. Η νέα αυξηση θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάργηση της ασφαλιστικής μας κάλυψης και στον επαγγελματικό αφανισμό και στην έξοδο από το επάγγελμα.

Η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί φυσική συνέχεια της πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων με μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα για το ΤΣΜΕΔΕ τον 3518/2006. Είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, κορωνίδα της οποίας είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές αποκαλύπτοντας πως μοναδικός ωφελημένος είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Εντάσσεται στον κοινωνικό πόλεμο που έχουν από κοινού κυρήξει κυβέρνηση-τρόικα-κεφάλαιο στον κόσμο της εργασίας, με τη λεηλασία μιθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Με αυτή τη λεηλασία από το ταμείο μας μέσω του PSI και του “κουρέματος” λήστεψαν 1,5δις. Λεφτά που δίναμε για τις συντάξεις και την περίθαλψη πήγαν στους δανειστές! Και τώρα θέλουν να πληρώσουμε ξανά εμείς τα σπασμένα, για να... αντισταθμιστούν οι “απώλειες και τα ελλείματα”!

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η δράση μας να μην αποπροσανατολίζει με τουφεκιές στον αέρα. Σήμερα είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση και θυσιάζει τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων.

Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του αγώνα δεν μπορούν να είναι οι διοικήσεις του ΤΕΕ, που έχουν τεράστιες ευθύνες. Χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τους μηχανικούς (πρώτη κίνηση στη θητεία της σημερινής διοίκησης ήταν η κατάργηση του τεύχους ενημερωσης), συναινούν και συνδιαμορφώνουν τις κατευθύνσεις αυτές. Ο αγώνας πρέπει να δοθεί με προμετωπίδα το σωματείο μας και σε συντονισμό με άλλα σωματεία του κλάδου, συλλόγους φοιτητικούς και επιστημονικούς.

Απαιτείται η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, ξεκινώντας με την παράσταση
στη αντιπροσωπεία ΤΕΕ-TKM Τετάρτη 3 / 10 18:00 για να παρθεί απόφαση για
1. την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις τελευταίες αυξήσεις ξεδιπλώνουμε την αντεπίθεσή μας
εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής επίθεσης παλεύοντας για :
2. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που διαλύουν τα δικαιώματά μας.
3. Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας με ταυτόχρονη αύξηση των ερδογοτικών.
4. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο.
5. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης - Αύξηση των συντάξεων. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών-επίδομα ανεργίας και απαλλαγή από τις εισφορές για όλη την περίοδο ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ).
6. Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
7. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
8. Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο-να μην προσμετρώνται οι εισφορές στο φορολογητέο εισόδημα.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Ο αγώνας των μηχανικών για υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας, είναι κοινός αγώνας όλου του εργαζόμενου λάου κόντρα στην τρικομματική χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κόντρα στην πολιτική που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα από Μνημόνια, χαράτσια, φοροεπιδρομές, εργοδοτικές αυθαιρεσίες και αυταρχισμό. Οι μηχανικοί δεν είναι συντεχνία ! Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας σε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου