Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Παντεχνική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 11/10/2012
Με πρωτοβουλία του ΣΜΗΒΕ (Σύλλογος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Βόρειας Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/10 ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών με συμμετοχή εκπροσώπων Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων των Μηχανικών και μελών της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Στη συνέλευση κυριάρχησε η πεποίθηση ότι με την αποφασισμένη αύξηση των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, οδηγούνται συντεταγμένα οι μηχανικοί εκτός επαγγέλματος ή στο εξωτερικό για ανεύρεση εργασίας. Επίσης, διάχυτος ήταν ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα πρωτοβουλιών των Διοικήσεων των Φορέων των Μηχανικών.
Η διάσωση συνολικά του κλάδου και του καθενός προσωπικά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργοποίηση όλων μας.
Στο πνεύμα αυτό αποφασίσαμε τα παρακάτω:
  • Δεν χαρίζουμε το ΤΣΜΕΔΕ, το αποθεματικό του και το δικαίωμά μας στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση σε κανένα.
  • Δεν αποδεχόμαστε σαν λύση στο πρόβλημα, τη λογική της περιστολής των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιδιότητά μας ως μηχανικοί. Λογική που αποτυπώνεται στις προτάσεις παραγόντων του ΤΕΕ για βραχυπρόθεσμη (;) απώλεια του επαγγελματικών δικαιωμάτων όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές.
  • Η απόκρυψη και συγκάλυψη των ευθυνών, πειθαρχικών και ποινικών, των εκπροσώπων μας στο ΕΤΑΑ (κκ Γαμβρίλης, Στασινός, Βασιλείου) που ψήφισαν τις αυξήσεις των εισφορών, είναι αντίθετες με κάθε αίσθηση δικαίου.
Καλούμε
  • όλους τους μηχανικούς σε συγκέντρωσηδιαδήλωση στο πλαίσιο της Πανεργατικής απεργίας της 18/10 (Χαλκέων και Φιλίππου γωνία) και ώρα 11.00.
  • τη Διοίκηση του ΤΕΕ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών στους -ακόμη και σήμερα- εκπροσώπους μας στο ΕΤΑΑ.
  • όλους τους Φορείς των Μηχανικών (Σύλλογοι – Σωματεία - ΤΕΕ-ΤΚΜ) σε συνδιοργάνωση νέας Παντεχνικής συνέλευσης την Τετάρτη 24/10 στo αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ώρα 7.30 μ.μ. *
Ζητάμε από το ΤΕΕ-ΤΚΜ να ενισχύσει αυτή την πρωτοβουλία σε συμφωνία με τις αποφάσεις του για μαζικοποίηση του αγώνα (ομαδικά e-mail, αίθουσα κλπ.)
Όλοι μαζί – μισθωτοί εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, Μηχανικοί του Δημοσίου, φοιτητές, να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
* Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας, τόπου, ή ώρας, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου