Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Προκλητικές αμοιβές στα στελέχη της Τράπεζας Αττικής

Αναδημοσιεύουμε από το κίτρινο (ένα από τα πολλά που κυκλοφορούν) site http://www.newsbomb.gr/ άρθρο για τις αμοιβές στελεχών της Τράπεζας Αττικής. Χωρίς να υιοθετούμε το λαϊκίστικο και κίτρινο τρόπο του δημοσιεύματος που ακολουθεί, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε που πάνε τα χρήματα των ασφαλισμένων και γιατί κάποιοι είναι τόσο γερά γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.
Προκλητικές και αμφιλεγόμενες είναι οι αμοιβές αλλά και οι πάσης φύσεως αποδοχές που μοιράζει αφειδώς η Τράπεζα Αττικής
Σάλος στο ίντερνετ για την Τράπεζα ΑττικήςΚι ενώ η συγκεκριμένη τράπεζα έχει πρωτοστατήσει στην παροχή δανείων προς τα κόμματα όλο το τελευταίο διάστημα –ποσά που ενδέχεται να μην μπορέσουν ποτέ να αποπληρωθούν- η διοίκηση έχει φροντίσει ώστε μια κάστα υπαλλήλων να λαμβάνει πάνω από 30 μισθούς το χρόνο. Μάλιστα, μεγάλο μέρος από τις αποδοχές αυτές γίνονται με τρόπο... αφορολόγητο, την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν καθημερινά από τους λογαριασμούς και τα «ραβασάκια» της εφορίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες και έγγραφα που δημοσιεύονται στο blog ellhnasergazomenos.wordpress.com, οι υπάλληλοι της Τράπεζας Αττικής λαμβάνουν:
-12 μηνιαίους μισθούς
-2 επιπλέον δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα – και καλοκαιρινής αδείας
- 1/2 μισθού ετησίως ως επίδομα ισολογισμού + 570 ευρώ !!!!!!
- 1/2 μισού ετησίως ως bonus σε δύο δόσεις (30% στα τέλη του χρόνου και 70% στις αρχές του επομένου)
- 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες μέσω visa κάρτας
- 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες , που είναι γνωστό ως «λειτουργικά έξοδα» ή «μαύρα». Ειδικά αυτά τα κονδύλια, από τη θέση του Διευθυντή καταστήματος και πάνω ισούνται με 2 ή και τρεις σημερινούς βασικούς μισθούς.
Τα ποσά αυτά δίνονται μέσω προπληρωμένων καρτών visa στα στελέχη, αφορολόγητα και φυσικά χωρίς να αποδίδονται εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Και τα ποσά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, καθώς οι παροχές ξεκινούν από τα 68,08 ευρώ που δίδεται μηνιαίως στο βοηθητικό προσωπικό και φθάνουν μέχρι τα 1.662,14 ευρώ το μήνα που λαμβάνει κάθε εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων.
Σύμφωνα με το blog, εάν κάποιος εργαζόμενος λαμβάνει μηνιαίως 2.000 ευρώ, τότε με βάση τα... προνόμια που σκανδαλωδώς διαθέτει, στο τέλος του μήνα θα βρει στο λογαριασμό μισθοδοσίας του 2.500 ευρώ και περισσότερα.
Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση του υπουργείου Εργασίας που επικύρωσε την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, καθώς θα έπρεπε να διαπιστώσει ότι μέσω των μεθόδων της τράπεζας υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή.
Φυσικά, εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν, θεωρείται επιβεβλημένη η παρέμβαση του Εισαγγελέα και του υπουργείου Οικονομικών, που θα πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση.
visa1
visa2
visa3
visa4
VISA5
VISA7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου