Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Όσα συνέβησαν χτες 25/10 στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ μας αφορούν όλους και όλες!

Όσα συνέβησαν χτες 25/10 στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ μας αφορούν όλους και όλες!

Σε μια συγκυρία με ανοιχτή κυβερνητική αστάθεια, η οποία –παρά τους θεατρινισμούς– στην πραγματικότητα αποδεικνύει και το φόβο που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη λαϊκή οργή και την αντίσταση των εργαζόμενων, θα περίμενε κανείς το συνδικαλιστικό κίνημα να βγει μπροστά, ακριβώς αυτή τη στιγμή, και να καλέσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να τη μετατρέψει σε πραγματική πολιτική κρίση. Τώρα είναι η ώρα για να δώσουμε αγώνες όχι απλώς αποφασιστικούς αλλά νικηφόρους, για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ και την πολιτική τους.
Αντ’ αυτού, η εισήγηση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ήταν «μία από τα ίδια», με μια γενική 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, πολύμορφες δράσεις, συναυλία και άλλη μία απεργία την ημέρα πανευρωπαίκής δράσης στις 14 Νοέμβρη (δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων). Για άλλη μια φορά πρότειναν κινητοποιήσεις που δεν εντάσσονται σε κανένα σχέδιο ανατροπής των μέτρων και όχι απλώς πολιτικής διαμαρτυρίας.
Είναι προφανές πόσο μακριά από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις διαθέσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας βρίσκονται οι προτάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Αλλά και η ηγεσία της Αυτόνομης Παρέμβασης, που πρότεινε απογευματινή αντιφασιστική συναυλία στις 28 Οκτώβρη (όταν υπάρχουν ήδη καλέσματα συλλόγων και συλλογικοτήτων για παρέμβαση στις παρελάσεις), 48ωρη απεργία στις 8-9/11 και παρέθεσε αποσπασματικές κινηματικές δράσεις διαφόρων χώρων για να στηριχτούν από την ΑΔΕΔΥ, δεν φαίνεται να αφίσταται από τη λογική ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως.
Στην πορεία της συζήτησης, όμως, έγινε σαφές ότι η άνευρη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν εξέφραζε ούτε καν κάποια από τα στελέχη των ίδιων των παρατάξεων που την παρουσίασαν! Η πίεση των εργαζόμενων για κινητοποιήσεις που θα έχουν πραγματικό περιεχόμενο ανατροπής, αποφάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών που έχουν ήδη παρθεί, αλλά και η πρόταση των Παρεμβάσεων για γενική πολιτική απεργία διαρκείας (βλ. συνημμένο), η οποία για πρώτη φορά πήρε 10 ψήφους (ενώ οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων είναι μόνο 4), τροποποίησαν τα πράγματα. Τελικά και η ΔΑΚΕ (αποδεκατισμένη, καθώς περισσότερα από τα μισά στελέχη της είχαν αποχωρήσει ήδη για να μην κληθούν να ψηφίσουν τίποτα...) διαφοροποιήθηκε από το πλαίσιο της ΕΕ και πρότεινε να αποφασιστεί απεργία για όλες τις μέρες που τα νέα μέτρα θα συζητιούνται στη Βουλή, καθώς και καταλήψεις στους χώρους δουλειάς με κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ. Η ΠΑΣΚΕ σε πανικό υπαναχώρησε στην πρόταση να μην ψηφιστεί τίποτα πέρα από εξουσιοδότηση στην ΕΕ για να αποφασίσει, ενώ ο Γραμματέας της (ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος) απείλησε όσους συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες στις παρελάσεις.
Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις και η Αυτόνομη Παρέμβαση αποφάσισαν τελικά να στηρίξουν και την πρόταση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφιστεί μια κινητοποίηση που θα δίνει στίγμα απεργιακού αγώνα που όντως βάζει στο στόχαστρο την ψήφιση των μέτρων. Εκείνη τη στιγμή, ανέλπιστος σύμμαχος στην ΠΑΣΚΕ εμφανίστηκε το ΠΑΜΕ!
Με μεγάλα (και κούφια, όπως αποδείχτηκε) λόγια για το πολιτικό πλαίσιο και μια απίστευτης έντασης ρητορική απέναντι στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, και δη των Παρεμβάσεων επειδή είχαν πρόταση για απεργία διαρκείας, αλλά και σε αντίθεση με τα όσα έλεγαν εδώ και δύο χρόνια για αποφασιστικούς αγώνες, μάς πληροφόρησαν ότι τα μέτρα θα περάσουν ούτως ή άλλως (!), και ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη απεργία εκτός από την 24ωρη στις 9/11, αλλά να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες που θα μπλοκάρουν τα μέτρα στην πράξη μετά από την ψήφισή τους! Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έφτασε στο σημείο να επικαλείται την ετυμηγορία της ΓΣΕΕ (αν δεν συμφωνήσει και η ΓΣΕΕ να μην βάλουμε απεργία στις 14-11), να υπερηφανεύεται ότι η απεργία στις 18 Οκτώβρη ήταν πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψηφίστηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να μας ενημερώνει ότι δεν έχει σημασία η μορφή του αγώνα, αλλά ποιος τον καθοδηγεί. Τέλος, έφτασε να υπερασπιστεί τις μεμονωμένες 24ωρες απεργίες, τις οποίες η πλειονότητα των εργαζόμενων θεωρεί ντουφεκιές στον αέρα, λέγοντας ότι «και οι 26 μέρες απεργίας που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια είναι απεργία διαρκείας».
Ο κατήφορος αυτός δεν τελείωσε παρά με την υπερψήφιση, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, του πλαισίου της ΕΕ, που πήρε 24 ψήφους, ενώ η πρόταση για απεργία όσες μέρες θα είναι το νομοσχέδιο με τα μέτρα στη Βουλή, που υπερψήφισαν όλοι οι άλλοι, πήρε 19 ψήφους. Είναι προφανές ότι οι 7 παρόντες ψήφοι του ΠΑΜΕ έκριναν τελικά το να μην πάρει η ΑΔΕΔΥ απόφαση για οτιδήποτε άλλο πέρα από μια 24ωρη απεργία!
Το χειρότερο είναι ότι το ΠΑΜΕ, μαζί με την ΠΑΣΚΕ, πρωταγωνίστησαν στη λογική πως «ότι και να κάνουμε τα μέτρα θα περάσουν». Οπότε τι; Να κρατήσουμε δυνάμεις για μετά; Για πότε; Για όταν θα έχει καταστεί πλήρης η φτωχοποίηση όλων μας και η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 1/3 του ενεργού πληθυσμού; Είναι πραγματικά κρίμα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που έχουν βοηθήσει σε μεγάλους κλαδικούς αγώνες, που εκπροσωπούν εργαζομένους που πραγματικά έχουν παλέψει στους χώρους τους, να στρέφονται σε μια λογική φόβου προς τη δυνατότητα του μαζικού κινήματος πραγματικά να αποτρέψει τα μέτρα, την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Η συνέχεια θα γραφτεί στις συνελεύσεις και στους δρόμους. Έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι και όλες μας, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους ανεργίας, να ξεκινήσει ένας μαζικός και αποφασιστικός αγώνας ΠΡΙΝ την ψήφιση των μέτρων, για να μην κατατεθούν και να μην ψηφιστούν και για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική πολιτική.

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
Δέσποινα Κουτσούμπα, Θανάσης Τσιριγώτης, Ηλίας Σμήλιος, Γιάννης Λαθήρας

Συν. η πρόταση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων-Κινήσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ
των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ προς το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ (25/10/2012)

Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. να καταργηθούν μνημόνια-δανειακή σύμβαση-εφαρμοστικοί νόμοι!
Για τη Διαγραφή του Χρέους!
Για το μισθό, τη δουλειά, τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα!
Για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων από την Τετάρτη 31/10, αφού τα μέτρα ήδη εξαγγέλθηκαν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κατατεθούν στη Βουλή και να ψηφιστούν
-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ υπουργείων, δήμων και κεντρικών υπηρεσιών
-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλες τις μεγάλες πόλεις
-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με μορφή, στόχους και περιεχόμενο που αποτυπώνονται στο σύνθημα: «Δε φεύγουμε, αν δε φύγουν αυτοί με τα μνημόνια και το χρέος τους!».

Στην πορεία για τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας
α) καλούμε συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την οργάνωση του αγώνα τους
β) απευθύνουμε την πρόταση στη ΓΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, τις επαγγελματικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώ καλούνται σε κοινή δράση τους φοιτητικούς συλλόγους και τις τοπικές-κοινωνικές συλλογικότητες
γ) καλούμε όλο το λαό σε εργατικές-λαϊκές-αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις παρελάσεις 27ης και 28ης Οκτωβρίου
δ) σε όλες τις μεγάλες πόλεις οργανώνουμε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων-υπηρεσιών, αποκλεισμούς και απογευματινά συλλαλητήρια με βάση το διακλαδικό συντονισμό και αποφάσεις Γεν. Συνελεύσεων πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών.

16 σχόλια:

 1. Μόνο μιά λέξη αξίζει στο κκε παμε.Ξεφτίλα δειαρκείας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ανακαταλάβουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία μας , είναι καιρός να μπούμε στον πόλεμο ,ο καθένας στον χώρο εργασίας του.ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.....ΧΘΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πω πω, πρωτοφανές.. Ξεχνάτε γρήγορα.. Τα ίδια κάνουν ΠΑΝΤΟΥ τα λαμόγια του ΚΚΕ.

  Για θυμηθείτε, για θυμηθείτε. Τι ψήφισαν προ διετίας σε ένα συνέδριο της ΕΜΔΥΔΑΣ?

  Μουνόπανα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΜΔΥΔΑΣ;;;

   What is that;

   Υπάρχει ακόμα Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2012 12:02 π.μ.;

   Μηχανικός του δημοσίου, υπάρχει ακόμα με benefits κλπ, όπως επί Σουφλιά;

   Αχ, πονάω που εξέπεσα από το status της Εργατικής Αριστοκρατίας..., you know...

   Ρε, θα μας πάρουν με τις πέτρες με τις ρατσιστικές βλακείες που λέτε...

   Ρε, ξεκολλάτε το μυαλό σας,

   Γίναμε ένα με τους εργάτες και τις καθαρίστριες, η ΕΜΔΥΔΑΣ δεν υπάρχει πια, κι εσείς ονειρεύεστε Μηχανικούς;

   Έχουμε γίνει το επιστημονικό προλεταριάτο του 21ου αιώνα στην προσπάθεια αύξησης του ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου, κι εσείς περιμένετε οφέλη απ' αυτό, στην προσπάθεια διάσωσής του;

   Και το παίζετε και αριστεροί, τρομάρα σας...

   Διαγραφή
 4. Καιρός να κατασταλάξουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε.
  Αδέλφια, συναγωνιστές, σύντροφοι, όλοι είμαστε ένα.
  Μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα σε μας και στα λαμόγια, τα ακέφαλα κτήνη.
  Θάρθει η ώρα τους. Από μας εξαρτάται.
  Μην απογοητεύεστε.
  Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και είμαστε οι πολλοί.
  Η τρομοκρατία της ανεργίας και της πείνας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
  ΚΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. προς τον ανώνυμο 12:02
  Δεν ξεχνάμε τι στάση της Δημοσιουπαλληλικής ενότητας όταν αντίστοιχη πρόταση είχε κατατεθεί και στο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ τον Ιούνη του 2010 (με πρωτοπόρα αντίληψη για την εποχή) και έχασε για ελάχιστες ψήφους (ισοφήφισε στον 1ο γύρο) και λόγω της αποχής των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

  προς τον ανώνυμο 12:23
  Όπως θα δείτε και από σχετικά κείμενα της συσπείρωσης (ενδεικτικά http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2012/06/blog-post_25.html) εδώ και χρόνια φωνάζουμε για ενότητα με το σύνολο των εργαζομένων, ταυτόχρονη συμμετοχή στα εργασιακά σωματεία, συμμετοχή μαζί με το λαό σε λαίκες συνελέυσεις, τοπικές πρωτοβουλίες κλπ. Δώσαμε ισχυρή μάχη να συμμετέχει η ΕΜΔΥΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ (και απομονωνθήκαμε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του κλάδου που μιλούσε για περιούσιο λαό των μηχανικών) -μαζί τους συντάχθηκε και το ΠΑΜΕ τότε. Επίσης υπάρχουν και ιδιαιτερότητες (ασφαλιστικές, υπογραφές, 5ετία σπουδών , ποινικές ευθύνες) των μηχανικών γι αυτό και πρέπει να υπάρχει και ΕΜΔΥΔΑΣ. Και ναι πράγματι έχουμε γίνει το επιστημονικό προλεταριάτο της εποχής μας (ή ακόμα χειρότερα πολύ από εμάς δημόσιοι, ιδιωτικοί και αυτοαπασχολούμενοι θα εφανιστούμε-ούτε καν προλεταριάτο θα γίνουμε).

  υγ. όπως θα έχετε προσέξει, ούτε ορικισμένοι εχθροί του παμε και του κκε είμαστε, ούτε τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Προχθές μάλιστα εμείς προτείναμε στην ΕΜΔΥΔΑΣ να υποστηρίξει την πρόταση του κκε για κατάργηση των μνημονίων και σχεδόν πάντα ψηφίχουμε μαζί σε ΔΕ και συνελεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτο που παρα πολλοι μη ΚΚΕ δεν καταλαβαινετε απο την Δραση και τις αποφασεις το ΠΑΜΕ ειναι οτι λαμβουν υποψη την ιδια ικανοτητα του Παμε και των επιρροων του να κατεβουν σε αγωνες και να τους οργανωσουν. Οι αναγκες του σημερα (και αυτο θα στο πουν ειναι και ολοι οι ΚΚεδες) ειναι να γινει επανασταση και ανατροπη της εξουσιας του Κεφαλαιου. Δηλαδη τι ειναι προδοσια αν τα σωματια η το ΠΑΜΕ δεν προτεινει κατε τετοιο ? Αυτα ειναι αστειοτητες (αναφερομαι στην ανακοινωση) οι οποιες το μονο που κανουν ειναι να δημιουργουν περιχαρακωσεις μεσα στους εργαζομενους . Κανε την κριτικη σου στους συναδελφους γιατι πχ εχεις διαφορετικη εκτιμηση απο το ΠΑΜΕ για το ποσες μερες πρεπει να απεργησεις αλλα το να βγαζεις ανακοινωση (να το βαζεις στην ιδια θεση με την ΠΑΣΚΕ )και να πορωνεις σε αντι ΚΚΕ ρητορια τις επιρροες σου μονο την περιχαρακωση αυξανει και στην τελικη συντελει στην απομαζομοιηση του συνδικαλισμου. Το ΚΚΕ και η γραμη του στο συνδικαλιστικο κινημα δεν ειναι καθολου εκτος του σχηματος που περιεγραψα αλλα ολα πρεπει να υποτασονται στο καλο του αγωνα . Περιχαρακωση ή λαθος εκτιμηση τι ειναι πιο επιβλαβες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ΚΚΕ αποδέχεται ότι ο αγώνας για να πετύχει πρέπει να είναι ενωτικός και αλληλέγγυος, υπό την προϋπόθεση να είναι όλοι ΚΚΕ. Μπείτε λίγο στο iskra να δείτε ποιοί "πορώνουν" ενάντια σε ποιόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να λέτε, το ΚΚΕ το ζηλέυετε. Κι εκεί θα τρέχετε να γλιτώσετε από τους χρυσαυγίτες, άλλος δεν μπορεί να σας προστατέψει.

  Φανή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. προς Φανή
  Ελπίζουμε και το ΚΚΕ να καταλάβει (μετά και από τις επιθέσεις σε στελέχη του) ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης του επελαύντοντος φασισμού αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε αριστερό και φυσικά και κάθε κομμουνιστή. Μέχρι στιγμής δεν το έχει δείξει έμπρακτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Λοιπόν, υπερεπαναστάτες αριστεροί. Εμέις τα "μουνόπανα"-συντροφική έκφραση- δεν εφαρμόζουμε τη γνωστή παροιμία "όργανο το μπουζούκι, όργανο και ο χωροφύλακας άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι", γιατί εύκολα θα λέγαμε αφού το ΠΑΜΕ ταυτίζεται με την ΠΑΣΚΕ, άρα οι Παρεμβάσεις και οι υπόλοιποι ταυτίστηκαν με τη ΔΑΚΕ.
  Εραστές της μορφολαγνείας του αγώνα δεν έιμαστε, είμαστε εραστές του περιεχομένου που δίνεται σε έναν άγώνα, της ταξικής του κατεύθυνσης, των συσχετισμών που υπάρχουν στο κίνημα, στο οποίο μέσα δουλέυουμε εντατικά και ματώνοντας. Δεν είμαστε οι απεργοσπάστες από Δευτέρα ως Παρασκευή και επαναστάτες του Σαββατοκύριακου, δεν είμαστε οι ευέλικτοι απεργοί,-22 μέρες απεργία εκπαιδευτικών κάτι ξερουν οι παρεμβάσεις πάνω σ' αυτο- δεν είμαστε αυτοί που υπογράφουν συμβάσεις εργασίας με μειώσεις 10%-15% 20% σε ΕΛΠΕ, ιδιωτικούς υπαλλήλους κλπ.
  Είμαστε αυτοί που σε όλες τις απεργίες μικρές οι μεγάλες, φτιάχνουμε απεργιακές επιτροπές, περιφρουρούμε τον αγώνα και δεν αρκούμαστε σε τηλεοπτικά happenings ή σε μπάχαλα . Ξέρουμε ότι δυστυχώς με δεδομένους τους συσχετισμούς, με δεδομένη την κυριαρχία του εργοδοτικού συνδικαλισμού η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν μπορέι, δεν ελπίζει , είναι κουρασμένη και οι κουρασμένοι όπως λέει και ο Μπρεχτ χάνουν τη μάχη.
  Το κυριότερο: Ποιο είναι το πεδίο της μάχης; Το μνημόνιο μόνο ή ο καπιταλισμός; Και το χρέος του επαναστάτη είναι να δίνει τη μάχη για να αλλάξει το αφεντικό του ή για να απαλλαγέι από τα αφεντικά; Οι Ιπσανοί που δεν έχουν μνημόνιο τι πρέπει να κάνουν; Ο καπιταλιμσός δουλεύει μα βάση την "τελική λύση", δηλαδή να ξεμπερδέψει με κάθε εργασιακό δικαίωμα με μισθούσ ούτε καν αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης. Εμείς θα πάμε με λογική εκπτώσεων; ή Θα πάμε με απεργία διαρκέιας για να "φύγει η τρόικα εσωτερικού" και να έλθουν οι Νεοπασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτως ή άλλως προς τα εκέι πάμε. Εμείς λοιπόν ως άλλοι μενσεβίκοι θα στηρίζουμε Κερένσκι και θα βάλουμε την ταφόπλακα σε όσους ακόμα αγωνίζονται με μορφές που σε αυτή τη φάση δείχνουν εκφυλιστικές; Οι προτάσεις αυτές σε πόσες συνελέυσεις και με ποια μαζικότητα ψηφίστηκαν; Ποιες επιοτροπές κλαδικές και κατά χώρο πήραν αυτές τις αποφάσεις; Ποια μέτρα περιφρούρησης θα ληφθούν από τα πάνω μέχρι κάτω; Οι κομμουνιστές πάλι θα φάνε την παπάρα; Αυτά μένουν αναπάντητα από τους υπερεπαναστάτες, γιατί με ελεφρα πηδηματάκαι οι περισσότεροι ηγέτες τους την κάνουν και μένει ένας κόσμος που αδρανέιποτισμένος με τα σύνδρομα περι "μουνόπανων"
  Για την ιστορία: Οροσημο των ΠΑΣΚΙΤΩΝ και Παρεμβάσεων στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί η μεγάλη απεργία όπως την περιγράφουν. Έκτοτε οι δάσκαλοι δεν έχουν σηκώσει κεφάλι- αφού το πλαίσιο αγώνα ήταν το επίδομα των 176 ευρώ- bye bye love- και οι εργοδοτικοί πήραν κεφάλι με αποτελέσματα που πληρωνονται από όλο το δημοσιουπαλληλικό κίνημα.
  Εν κατακλείδι το ΠΑΜΕ, οι κομμουνιστές ούτε αλάθητοι είναι ούτε την αλήθεια την έχουν στην κωλότσεπη, αλλά και σπορά της τύχης δεν έιναι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ξέρουμε ότι δυστυχώς με δεδομένους τους συσχετισμούς, με δεδομένη την κυριαρχία του εργοδοτικού συνδικαλισμού η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν μπορέι, δεν ελπίζει , είναι κουρασμένη και οι κουρασμένοι όπως λέει και ο Μπρεχτ χάνουν τη μάχη".

   "Το κυριότερο: Ποιο είναι το πεδίο της μάχης; Το μνημόνιο μόνο ή ο καπιταλισμός;".

   " ή Θα πάμε με απεργία διαρκέιας για να "φύγει η τρόικα εσωτερικού" και να έλθουν οι Νεοπασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτως ή άλλως προς τα εκέι πάμε".


   Έλεος!!! Λυπηθείτε και εμάς που έχουμε έναν κοινό νου!!!

   Διαγραφή
 11. προς Rεντ
  Τους συσχετισμούς και την (κοινωνική) πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται το κίνημα των εργαζομένων τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Τα ερωτήματα όμως είναι αμίληκτα:
  θα περιμένουμε μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι συνειδήσεις όλων των εργαζομένων για να ξεκινήσουν αγώνες που να αντιστοιχούν στο επίπεδο της επίθεσης του δεχόμαστε?
  Μέσα από τους αγώνες αυτούς (εικικά του πιο σκληρούς και αποφασιστικούς) δεν αλλάζουν οι συνειδήσεις?
  Στη χαλυβουργία ήταν πολύ διαφορετική η πραγματικότητα που (πολύ σωστά) το ΠΑΜΕ πρότεινε και στήριξε απεργία διαρκείας?
  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κρίση είναι συστημική (του καπιταλισμού), οι ρήξεις και οι ανατροπές όμως δεν περνάνε μέσα από ενδιάμεσους κόμβους που συμπυκνώνουν αντιθέσεις της περιόδου. Έγινε ποτέ καμία επανάσταση ή ανατροπή για το σοσιαλισμό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς όλους ισχύουν τα κάτωθι αρχικά και τα υπόλοιπα στο site toy ΠΑΜΕ:
   Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημόσιο και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ εξέδωσαν ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 25 Οκτώβρη.
   Πρόκειται για μια ανακοίνωση άκρως συκοφαντική απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο απύθμενα, τα πιο ανείπωτα ψέματα.

   Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ισχυρίζονται πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ «υπερψήφισαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ το πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ».

   Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Ποτέ, μα ποτέ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο ή πολιτικό σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ όπως και της ΓΣΕΕ. Πλαίσιο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ψηφιστεί. Είναι όμως αυτό που ψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις μετά από πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, όταν αναγνώρισαν την καπιταλιστική κρίση ως κρίση χρέους και συναποφάσισαν να συγκροτηθεί η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το πόσο από το χρέος (της πλουτοκρατίας) είναι νόμιμο και πόσο παράνομο, και πόσο από αυτό θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι!!!
   Τέτοιο πλαίσιο ΝΑΙ βγήκε, αλλά με πρωτεργάτες την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, τη στήριξη των άλλων δυνάμεων και την κατηγορηματική αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
   Ισχυρίζονται στην εν λόγω ανακοίνωση τους ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «…ζήτησαν να μην ψηφιστεί καμία άλλη πρόταση εκτός από την 24ωρη στις 9 Νοέμβρη και να ξεκινήσουν κλαδικοί αγώνες…».
   Άλλο ένα τεράστιο ψέμα. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν ζήτησαν κλαδικούς αγώνες, ζήτησαν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα, συμμαχία και κοινό αγώνα με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους, τις γυναίκες. Πρότειναν και ψήφισαν 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το απόγευμα της ίδιας μέρας να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος, να εκτιμήσουν την κατάσταση, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.
   Τόνισαν δε πως θα πρωτοστατήσουν και είναι ανοιχτοί σε κάθε μορφή πάλης αρκεί αυτή να κινεί τις μάζες, να συσπειρώνει τους εργαζομένους, να δημιουργεί προϋποθέσεις γενικευμένης μαζικής λαϊκής αντεπίθεσης, σύγκρουσης με εργοδοσία, κράτος, κυβέρνηση, Ε.Ε. προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας και τελικής νίκης...


   Αρβανιτίδης Αλέκος,
   εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
   στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

   Διαγραφή
  2. Εχεις δικιο και θα ητνα "καλο" να εξηγουσαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ τη σταση τους στο σωματειο της SPIDER, να μας πουν γιατι εκει ο εργοδοτης τους πριμοδοτει, παραθετω σχετικα..
   "Τίποτα δε λέει για την «ταμπακιέρα» το Γραφείο Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΝΑΡ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δήθεν για να απαντήσει στην ανοιχτή στήριξη που δίνει ο εργοδότης της μεταλλουργικής βιομηχανίας «Spider» στο συνδυασμό που στηρίζει το ΝΑΡ, ενόψει των εκλογών στο κλαδικό σωματείο, την ερχόμενη Δευτέρα στα Γιάννενα. Ομως στη μακροσκελή του ανακοίνωση, το ΝΑΡ δε λέει κουβέντα για την παρέμβαση - προτροπή του βιομηχάνου προς τους εργάτες να στηρίξουν στις εκλογές του σωματείου το στέλεχος του ΝΑΡ και απερχόμενο πρόεδρο του σωματείου, για να μη βγει το ΠΑΜΕ. Δε διαψεύδει, ούτε και αρνείται την ανοιχτή παρέμβαση της εργοδοσίας που είχε και το θράσος από πάνω να καλύψει τις συνδρομές στο σωματείο των απλήρωτων 5 έως και 8 μήνες εργατών για να ψηφίσουν.
   Δεν ενδιαφέρεται αν είναι ευάλωτο στον αντίπαλο, αν προωθεί τους σκοπούς της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Αυτή είναι η αντίληψή τους γι' αυτό και όλα τα παραπάνω. Γι' αυτό και συμπλέει, τα βρίσκει με συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. στο Σωματείο των ΟΤΑ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συναποτελούν το λεγόμενο Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο όνομα της επαφής με εργατικές δυνάμεις και ας είναι της εργατικής αριστοκρατίας"....

   Διαγραφή
 12. Κακώς συναγωνιστές από το χώρο του παμε και του κκε απευθύνεται ερωτήματα σχετικά με το ναρ ή την ανταρσύα εδώ μια αφενός το ναρ δε συμμετέχει στη συσπείρωση, αφετέρου η συσπείρωση δεν αποτελεί παράταξη της ανταρσυα (ουτε κανενός άλλου βεβαίως αν και συμμετέχουν σε αυτήν συνάδελφοι και από αυτό το χώρο).

  Ωφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ως θετική την παρουσία του ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση της 7 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή