Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Για μια άλλη αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα

Αναρτούμε προσκλήσεις για δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις εργαζομένων που προσπαθούν να ξεπεράσουν την αδράνεια και την υποταγή των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μετά από 16 24ωρες απεργίες και 2 48ωρες (σύνολο 20 απεργιακές ημέρες) ποια μπορεί να είναι η απαραίτητη συνέχεια του εργατικού κινήματος? Μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε γίνει αν τις κάναμε συνεχόμενες αντί μεμονωμένες τις απεργίες αυτές? Η πρόταση της συσπείρωσης στην ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ είναι συντονισμός όλων των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, Υπουργεία κλπ) και ευρύτερου δημοσίου τομέα (Μεταφορές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) για από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με πολιτικό χαρακτήρα.

Συνάντηση εργατικής αντίστασης

Πρόσκληση
Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 10πμ στο θέατρο Διάνα (Ιπποκράτους 7), η πρωτοβουλία για μια πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής  Αντίστασης οργανώνει  την πρώτη της συνάντηση. Σκοπός μας είναι αγωνιστές της βάσης, συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα και σωματεία, να βρεθούμε όλοι μαζί για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα του κινήματος για την ανατροπή της  τρικομματικής συγκυβέρνησης της τρόικα και της πολιτικής τους.
Στην Συνάντησή μας θα έχουμε μαζί μας για να μιλήσουν τον Segundo Menendez Collar, συνδικαλιστή ανθρακωρύχο από την Astourias της Ισπανίας  που πρωτοστάτησε στον ηρωικό αγώνα των ανθρακωρύχων το καλοκαίρι, και συμμετέχει σήμερα στον νέο ξεσηκωμό των ισπανών εργατών και νεολαίας, και την Marianne Owens συνδικαλίστρια από το δημόσιο (PCS) στην Μ Βρετανία.
Σε καλούμε να είσαι μαζί μας την Κυριακή στο θέατρο Διάνα, για να συμμετέχεις στην πρώτη μας συνάντηση.

Κάλεσμα σε σύσκεψη, Δευτέρα 1 Οκτώβρη. Για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα!


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 
ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2, ΣΥΝΤΑΓΜΑ).

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μετανάστες, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν ξεκάθαρο: Ο λαός απορρίπτει τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η νέα τρικομματική κυβέρνηση - χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ).

Η απεργία και ογκώδεις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις αποτελούν ένα πρώτο αγωνιστικό σταθμό και φέρνουν άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου. Υπογραμμίζει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σφαγιαστικό πακέτο των 14 δις.
Άμεσα πρέπει να προετοιμαστούν νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, που θα μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα και θα την αναγκάσουν να μην τα φέρει καν προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αγωνιστικές ομοσπονδίες και σωματεία, οφείλουν άμεσα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συντονισμένων και αποτελεσματικών αγώνων.

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά. Να αγωνιστούμε όχι συμβολικά, αλλά αποφασιστικά και με φιλοδοξία νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου