Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ένας ελαιώνας φτιαγμένος με την φροντίδα των πολιτών

Αναδημοσιεύουμε από την Πρωτοβουλία για έναν αγρό στο Ελληνικό, ενημέρωση και φωτογραφίες από την κινητοποίηση της προηγούμενης κυριακής.
Δυναμικά και με αποφασιστικότητα, περισσότεροι απο 3000 πολίτες, δεκάδες φορείς και σύλλογοι απ' όλη την Αττική, παρευρέθηκαν στην δενδροφύτευση τμήματος του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και μετατροπή του σε ελαιώνα. Περισσότερες απο 1100 ελιές ρίζωσαν στο χώμα στέλνοντας το μήνυμα “Το Ελληνικό δεν πωλείται”.
Η πρωτοβουλία του “Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού” με το να στήσει την καμπάνια “Φύτεψε κι εσύ ένα δένδρο στο Ελληνικό” σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έδωσε τη δυναντότητα να κινητοποιηθούν μεγάλες μάζες, με κυριάρχο στόχο τους, την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Στις 4 Μάρτη, περίπου 15 στρέμματα γης απέκτησαν και πάλι πραγματική αξία με περισσότερες απο πέντε ποικιλίες ελίες να φυτεύονται με ιδιαίτερη προσοχή και μεθοδικότητα δημιουργώντας ένα παραγωγικό ελαιώνα.
Μετά το τέλος της δενδροφύτευσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πιάτο ζεστή φασολάδα -που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα η “Εναλλακτική Δράση”- και ένα ποτήρι καλό κρασί. Ο “Αγρός” μοίρασε μέρος της παραγωγής του, στους πολίτες (μαρούλια, ρόκα κ.α.) Ξεχωριστή νότα έδωσε η Λαϊκή Συνέλευση της Πλ. Συντάγματος / Θεματική Επιτροπή Άμεσης Δημοκρατίας που ειδικά για την ημέρα αυτή, μετέφερε το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου