Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων ΕΜΔΥΔΑΣ

Αρ. Πρωτ. : 6338
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της 24/1/2011 και του έκτακτου Δ.Σ. της 16/2/2012 της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις 10ήμερες κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει το ΤΕΕ και οι άλλοι Φορείς των Μηχανικών από τις 20 έως και τις 29/2/2012 και συγκεκριμένα :
  • Την με κάθε νόμιμο τρόπο εξασφάλιση της μη λειτουργίας για το διάστημα αυτό των Τεχνικών Συμβουλίων και Επιτροπών (Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Μελετών, Επιτροπές Δημοπρασίας Δημοσίων Έργων και Αξιολόγησης Μελετών, Συμβούλια Χωροταξίας, Περιβάλλοντος κλπ.) σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και των άλλων Φορέων των Μηχανικών, στα πλαίσια της Παντεχνικής κινητοποίησης, θα απέχουν συγχρόνως, μετά από τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και των Διοικητικών τους Συμβουλίων αντίστοιχα.
Οι Μηχανικοί του Δημοσίου που συμμετέχουν στις παραπάνω Επιτροπές, καλούνται να πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε Επιτροπής και στις αντίστοιχες ημέρες που αυτές συγκαλούνται. Υπενθυμίζουμε σε όλα τα μέλη μας ότι συνεχίζουμε να απέχουμε από κάθε μη αμειβόμενη εκτός ωραρίου δραστηριότητα καθώς επίσης και από τις εκτός έδρας μετακινήσεις για τις οποίες δεν προκαταβάλλονται τα έξοδα.
Τα Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ, μπορούν σύμφωνα με το από 27/1/2012 εξώδικό μας, με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με απλή ανακοίνωση στην περιοχή ευθύνης τους, να τροποποιούν, να επεκτείνουν ή να προκηρύσσουν ακόμα και απεργία, αν κάτι τέτοιο εκτιμηθεί ότι απαιτείται.
  • Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για τις 28 και 29/2/2012 κατά την οποία :
    • Στις 28/2/2012 ημέρα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του Ο.Ε.Κ. μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού, ο οποίος μαζί με την Εργατική Εστία, έχει ανακοινωθεί ότι καταργούνται. Με αυτή της την κινητοποίηση η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ θέλει να αναδείξει και να καταγγείλει συνολικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν η Τρόϊκα και οι τοκογλύφοι μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων και υλοποιεί χωρίς αντιρρήσεις η υποταγμένη κυβέρνησης της χώρας.
Η συγκέντρωση με ευθύνη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, θα επιδιωχθεί να αποκτήσει όχι μόνο παντεχνικό αλλά και ευρύτερο χαρακτήρα, λόγω του ισχυρού συμβολικού μηνύματος που περιέχει.
  • Στις 29/2/2012 ημέρα Τετάρτη η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στην κεντρική παντεχνική συγκέντρωση που θα διοργανώσει το ΤΕΕ στην Αθήνα.
Αυτονόητο είναι ότι οι Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ οφείλουν σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ και τους αντίστοιχους Φορείς των Μηχανικών τοπικά, να οργανώσουν σε όλο αυτό το 10ήμερο αντίστοιχες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στοχεύοντας κυρίως στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Συνάδελφοι,
Η μόνη λύση είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή της δοτής κυβέρνησης και της πολιτικής της, της τρόϊκας και των διαδοχικών μνημονίων που διαλύουν τη χώρα και εξαθλιώνουν το λαό.

Σας καλούμε τέλος να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων και σε ότι αφορά την Κυριακή 19/2/2012, να βρεθούμε όλοι από τις 11.00 έως το βράδυ, με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου