Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο Υπογραφών του ΣΜΤ Μακεδονίας για ασφαλιστικό

Υπογράφουμε στην παρακάτω διεύθυνση:

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, Μηχανικοί, εργαζόμενοι σε τεχνικά έργα, σε υπηρεσίες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, τεχνικοί σε σειρά τομέων και δραστηριοτήτων αντιδρούμε στην προκλητική- εξοντωτική αύξηση των εισφορών που ήδη υλοποιείται με βάση το Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α’, 1/7/11) και προβλέπει την υποχρεωτική, ανά τριετία, «αναβάθμιση» της ασφαλιστικής κλάσης, η οποία οδηγεί από την 1/1/2012 σε αυξήσεις εισφορών ως και 94%(!) (με αναδρομική ισχύ από την 1/7/2011) και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της. Δηλώνουμε πως αδυνατούμε και αρνούμαστε, κατ’ επιταγήν του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να πληρώσουμε αυξήσεις αυτές.

Οι ελιγμοί της κυβέρνησης που θέλουν την εφαρμογή των αυξήσεων να γίνεται προοδευτικά δε μας ξεγελούν. Το ίδιο δεν επιτρέπουμε να μας διαιρέσουν σε «παλιούς» - «νέους», 1ής ή 2ης ασφαλιστικής κλάσης ή ότι άλλο. Όσοι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες γνωρίζουμε πως σύντομα οι αυξήσεις αυτές θα «περάσουν» αναλογικά στους ήδη κατακρεουργημένους μισθούς μας. Άμεσα:


• Καλούμε τους συναδέλφους μέλη του ΤΣΜΕΔΕ (Ελ. Επαγγελματίες, μισθωτούς, δημοσίου υπαλλήλους) σε συντονισμό και συμμετοχή στις αγωνιστικές αποφάσεις σωματείων και φορέων για κατάργηση- απόσυρση της αύξησης;


• Δεν πληρώνουμε τις εισφορές μας, όσοι από εμάς μηχανικοί τις καταβάλουμε ατομικά, μέχρι την απόσυρση της σχετικής απόφασης αύξησης των εισφορών;


• Απαιτούμε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως χρωστούμενων εισφορών. Συμμετέχουμε σε εξορμήσεις – κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ με σκοπό την σφράγιση βιβλιαρίων;


• Παλεύουμε για επίδομα ανεργίας για τους άνεργους μηχανικούς στα 1.120 €, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής (μισθός, δελτίο). Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.


• Ζητάμε άμεσα, μείωση των εισφορών στα προ του 1992 επίπεδα, ειδικά για την πρώτη πενταετία έκπτωση 50%. Πλήρης κρατική κάλυψη των υποχρεώσεων των στρατευμένων και των μεταπτυχιακών φοιτητών – ερευνητών από τους φορείς που τους απασχολούν.


• Ζητάμε, αμεση δρομολόγηση της διαδικασίας αποδέσμευσης του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ από τον χρηματιστηριακό τζόγο και την Τράπεζα Αττικής. Καμιά συμμετοχή του ΕΤΑΑ στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο. Διεκδίκηση των απωλειών του αποθεματικού από την άτοκη κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας.


• Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς, στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου κλιμάκιου της ΣΣΕ.


• Κατάργηση των νόμων 3518/2006, 3655/2008, 3863/2010 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Πλήρης, αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση των εισφορών για τον ΚΥΤ και της συμμετοχής των εργαζομένων στη φαρμακευτική δαπάνη.
Petition:
Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στη νέα προκλητική – εξοντωτική αύξηση των εισφορών στο ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ από 1/7/2011

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, Μηχανικοί, εργαζόμενοι σε τεχνικά έργα, σε υπηρεσίες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, τεχνικοί σε σειρά τομέων και δραστηριοτήτων αντιδρούμε στην προκλητική- εξοντωτική αύξηση των εισφορών που ήδη υλοποιείται με βάση το Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α’, 1/7/11) και προβλέπει την υποχρεωτική, ανά τριετία, «αναβάθμιση» της ασφαλιστικής κλάσης, η οποία οδηγεί από την 1/1/2012 σε αυξήσεις εισφορών ως και 94%(!) (με αναδρομική ισχύ από την 1/7/2011) και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της. Δηλώνουμε πως αδυνατούμε και αρνούμαστε, κατ’ επιταγήν του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να πληρώσουμε αυξήσεις αυτές, και συγκεκριμένα να καταβάλουμε σε μηνιαία βάση τα ακόλουθα ληστρικά ποσά, που μπροστά τους ακόμη και τα περίφημα χαράτσια της περιόδου μοιάζουν λογικά:


Ασφαλιστική κατηγορία// Νέα μηνιαία εισφορά (από 1/7/2011)// (%) αύξηση ως προς προ 1/7/11 εισφορές


Παλαιό ασφαλ/κο// 385 €// 15%

Κάτω 5 ετίας – μετά 1993// 231 €// 4,5%
5 ετία – 8 ετία// 423 €// 26%
8 ετία – 11 ετία// 500 €// 49%
11 ετία - 14 ετία// 576 €// 71,5 %
15 ετία και άνω// 650 €// 94%

(Επικοινωνία: somtechnik.thes@gmail.com, Σωματείο
Μισθωτών Τεχνικών Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε οι μηχανικοί που υπογράφουν να συμπληρώνουν και τον Α.Μ. ΤΕΕ ή εφόσον δεν υπάρχει το έτος κτήσης διπλώματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου