Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πρόθυμοι του ΤΕΕ...

Αναδημοσιεύουμε από την ηλεκτρονική "ενημέρωση" του ΤΕΕ (αυτή που αντικατέστησε το έντυπο εβδομαδιαίο δελτίο του). Η "ενημέρωση" αυτή (που περισσότερο με προβολή της κυβέρνησης και του προεδρείου του ΤΕΕ μοιάζει), μας ενημερώνει ότι το ΤΕΕ (πρόθυμο όπως πάντα) θα αναλάβει την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων για τα αυθαίρετα. Το ΤΕΕ δηλαδή μαζί με την κυβέρνηση της τρόικας μετατρέπονται σε συνενόχους και εκμαυλισμένους υπηρέτες της κάθε είδους παράνομης, αντισυνταγματικής και καταστροφικής για τη χώρα νομιμοποίησης αυθαιρεσιών και αυθαιρέτων, πράξεις που (πάντα στο όνομα της "σωτηρίας της χώρας" της οποίας και νομιμοποιούν την καταστροφή) σαν μόνο στόχο έχουν την με κάθε πρόσχημα συγκέντρωση χρήματος για τους κερδοσκόπους επενδυτές "δανειστές" της χώρας.

ΤΟ ΤΕΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις αυθαιρέτων
Οι πολεοδομίες θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ, ώστε να παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη των διαδικασιών αλλά και να διεξάγουν ελέγχους.
Με ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ψηφίστηκε από τη Βουλή, προβλέπεται ότι όλες οι δηλώσεις αυθαιρέτων θα υποβάλλονται απολειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, με βάση διαδικτυακή εφαρμογή πληροφορικής, που αναλαμβάνει να δημιουργήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με χρηματοδότηση από το «πράσινο ταμείο».
Η νέα ρύθμιση έχει στόχο, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, να εξασφαλιστεί η έγκυρη και έγκαιρη διεκπεραίωση των δηλώσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα. Ταυτοχρόνως να ακολουθηθούν κανόνες αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.
Παρέχονται στους μηχανικούς νέες δυνατότητες άσκησης του έργου τους, χωρίς καθυστερήσεις, ουρές και ταλαιπωρίες. Παράλληλα διευκολύνονται οι πολεοδομικές υπηρεσίες, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που υπάρχουν, να ασκήσουν ουσιαστικά τον ρόλο τους. Οι πολεοδομίες θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο σύστημα του ΤΕΕ, ώστε να παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη των διαδικασιών αλλά και να διεξάγουν ελέγχους. Επίσης οι  πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να παρακολουθούν την εξέλιξη των υποθέσεων τους. Σε πρακτικό επίπεδο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα μετατρέπονται σε ψηφιακή μορφή (λ.χ. αποδεικτικά, φωτογραφίες, τοπογραφικό, Ε9) και θα υποβάλλονται με συγκεκριμένο και οργανωμένο τρόπο μέσα από την εφαρμογή, που υλοποιεί το ΤΕΕ.
Η κυβέρνηση προγραμματίζει να συγκεντρωθούν 600 εκ. ευρώ από τα αυθαίρετα εντός του 2011. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι πολύ σύντομη. Συγκεκριμένα θα διαρκέσει δυο μήνες (από 1-10 μέχρι 30-11). Υπό αυτό το πρίσμα γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζει το ΤΕΕ, ώστε σε αυτό το διάστημα να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Το ΤΕΕ σύντομα θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις και οδηγίες για την νέα εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου