Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ημέρα Κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου - Ημέρα Τέλους της κυβέρνησης

Ψηφίσματα Λ.Σ. 04.06.11 «ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουν και πάλι να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς.

Θα καταθέσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλαδή ένα ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, για να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους και να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο πλούτο.

Τη στιγμή που θα το καταθέσουν κατεβαίνουμε όλοι στους δρόμους, πλημμυρίζουμε τις πλατείες για να μην το ψηφίσουνε αλλά και μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας κλέβουν τις ζωές: κυβερνήσεις, τρόικα, μνημόνια, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Τώρα παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και συνεχίζουμε.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 04/06/2011

Κάθε απόφαση της Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος να τυπώνεται και να μοιράζεται την επόμενη ημέρα.

Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια, όπως τα γραφεία του ΣΕΒ και τα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος. Η ομάδα εξορμήσεων να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη Λ.Σ.

Η Λ.Σ. καλεί τους κατοίκους των γύρω γειτονιών, που οργανώνουν τον αγώνα τους μέσα από Λ.Σ., να προσέρχονται με πορεία στο Σύνταγμα, κάθε μέρα στις 18.00. ΥΠΕΡ

Η Λ.Σ. καλεί τους άστεγους να πλαισιώσουν τον αγώνα της πλατείας και να συντονιστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα. ΥΠΕΡ

Να δημιουργηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Περιγραφή και Διαδικασία Ημέρας Λαϊκής Διαβούλευσης για τη Δανειακή Σύμβαση και το Χρέος

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με την Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους.

Αποφασίσαμε να παρίστανται μόνο απόψεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο για το λόγο ότι ο χαρακτήρας του κινήματός μας είναι σαφώς αντιμνημονιακός. Οι υποστηρικτές του μνημονίου είχαν και έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα δημοσιότητας και την άνεση χρόνου για να αναπτύξουν τις απόψεις τους.

Μετά από μια εξαιρετικά σύντομη εισαγωγή (ελάχιστων λεπτών) κατά την οποία θα περιγραφεί ο σκοπός της ημέρας διαβούλευσης και η διαδικασία, θα ακολουθήσουν 4 ομιλητές.

Ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος θα αναλύσει τους όρους της δανειακής σύμβασης και ειδικότερα τα μέρη της που η κυβέρνηση επέλεξε να αποκρύψει από τον λαό.

Οι οικονομολόγοι κκ. Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναπτύξουν προτάσεις αντιμετώπισής του δημοσίου χρέους, και των προβλημάτων της οικονομίας. Η σειρά με την οποία θα μιλήσουν οι καλεσμένοι μετά τον κ. Κατρούγκαλο θα καθοριστεί με κλήρωση πριν τη έναρξη των ομιλιών ή με ομοφωνία μεταξύ τους.

Ο κάθε ομιλητής θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 14 λεπτά για την αρχική του τοποθέτηση. Θα ειδοποιηθεί στο 11ο λεπτό ότι απομένουν 3 λεπτά ακόμα, στο 13ο λεπτό ότι απομένει 1 λεπτό ακόμα και στο 14ο λεπτό ότι ο χρόνος του έχει λήξει. Αν χρειαστεί, θα δοθούν λίγα μόνο δευτερόλεπτα παράταση ώστε να ολοκληρώσει την φράση του.

Ο χρόνος που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία είναι από 60 ως 70 λεπτά.

Η διαδικασία των ερωτήσεων από τον κόσμο, που κατά προσέγγιση θα αρχίσει στις 20:15, έχει ως εξής:

- Η επιλογή των προσώπων που θα θέσουν τις ερωτήσεις θα γίνει κατόπιν κλήρωσης, ακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθηθεί η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος. Θα μοιραστούν 300 λαχνοί. Η έναρξη μοιράσματος των λαχνών θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει μετά τον τελευταίο ομιλητή. Στη διάρκεια του μοιράσματος των λαχνών θα διαβαστεί το Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης 2-6-2011.

- Κάθε ερώτηση θα απευθύνεται σε έναν από τους ομιλητές και μόνο, και θα έχει μέγιστη διάρκεια ένα λεπτό. Αν σε κάποιον ομιλητή γίνουν 15 ερωτήσεις, σκεφτόμαστε (αλλά δεν καταλήξαμε) όλες οι υπόλοιπες ερωτήσεις να πρέπει πια να απευθύνονται στους υπόλοιπους ομιλητές μέχρι τις 23:00. Μετά θα μπορεί να ξαναερωτηθούν όλοι οι ομιλητές.

- Η κάθε απάντηση των ομιλητών δε θα πρέπει να ξεπερνά το χρονικό όριο των 3 λεπτών με μια πολύ μικρή ελαστικότητα για να ολοκληρώνουν την πρότασή τους. Σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να φτάσει τα 4 λεπτά.

Η επίσημη λήξη της ημέρας Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης ορίζεται στις 23:00. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκτιμούμε ότι θα απαντηθούν περί τις 30-35 ερωτήσεις. Στην περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις και οι ομιλητές δέχονται να συνεχιστεί η διαδικασία, θα προχωρήσουμε σε 5 ερωτήσεις ακόμα. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί μετά το τέλος αυτού του δεύτερου γύρου των 5 ερωτήσεων κοκ.

Μετά το τέλος της παραπάνω εκδήλωσης-διαδικασίας και αφού αποχωρήσουν οι ομιλητές μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση με τοποθετήσεις από τον κόσμο με τις καθιερωμένες διαδικασίες της Λαικής Συνέλευσης (κλήρωση ομιλητών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου