Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου προς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων ( Δ.Τ.Ε.Κ.)

 


Θέμα : Σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου προς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων ( Δ.Τ.Ε.Κ.)

 

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ λαμβάνοντας υπόψη τόσο το έγγραφο του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, όσο και το Υπηρεσιακό Σημείωμα των Τεχνικών Υπαλλήλων Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, συντάσσεται με τους συναδέλφους μας και καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου. Οι παρεμβάσεις του στο έργο των Υπαλλήλων, η μειωτική αναφορά στο φύλο των συναδέλφων μας, η περιφρόνηση της νομοθεσίας που διέπει τα δημόσια έργα, η αποστολή προσωπικών εκφοβιστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε συναδέλφους μας, δημιουργούν ένα κλίμα στο οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί το αναγκαίο κλίμα συνεργασίας και σεβασμού που πρέπει να υπάρχει σε όλους τους χώρους εργασίας, ειδικά αυτούς με αυξημένα καθήκοντα και ευθύνες, όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες.

Τα πρόβλημα φυσικά δεν αφορά μόνο την συμπεριφορά του συγκεκριμένου αντιπεριφερειάρχη. Η στοχοποιητική / απαξιωτική / εκφοβιστική συμπεριφορά, ενάντια σε δημόσιους λειτουργούς από πλευράς πολιτικών δυνάμεων, Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και μερίδας πολιτικών (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο), αποτελεί τον ιμάντα για την παραχώρηση έμμεσα ή άμεσα του έργου του δημόσιου, σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών. Ακόμα και όταν φαίνεται ότι πρόκειται για προεκλογική γραφικότητα ορισμένων, τελικά καταλήγει να «οπλίζει» τα χέρια οργάνων ιδιωτικών συμφερόντων όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα με την δολοφονική, μαφιόζικη επίθεση στον συνάδελφο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Παράλληλα, όπως δυστυχώς αποδείχτηκε, η πεποίθηση (;) ορισμένων, ότι τα έργα και οι μελέτες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από «εμπλεκομένους» και όχι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ειδικευμένους τεχνικούς επιστήμονες, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες της επιστήμης, όπως, ακόμη περισσότερο, η υποτίμηση παραμέτρων ασφάλειας για λόγους «κόστους» ή άλλων σκοπιμοτήτων, οδηγούν, με ακρίβεια, σε τραγωδίες, όπως η πρόσφατη στα Τέμπη.

Οι συνάδελφοί μας, πέρα από τις συμπεριφορές που καταγγέλλουμε, αντιμετωπίζουν καθημερινά την δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών, την έλλειψη επιμόρφωσης, μέσων και πόρων για την δουλειά μας, την πλήρη ανυπαρξία νομικής υποστήριξης , την πρακτική ανυπαρξία νομικής κάλυψης κ.λ.π., ερχόμενοι συχνά αντιμέτωποι με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Επειδή τα καταγγελλόμενα σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων είναι πλήρως τεκμηριωμένα, επειδή σύμφωνα με τους τεχνικούς υπαλλήλους της Δ.Τ.Ε. Κυκλάδων και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων της Π.Ν. Αιγαίου , δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο ούτε η πρώτη φορά που επιχειρεί να υποβιβάσει τα στελέχη και το έργο της Δ.Τ.Ε.Κ., επειδή, κατά την άποψή μας, τέτοιες συμπεριφορές δεν αποτελούν ενδεδειγμένο τρόπο διοίκησης, καλούμε τους αρμόδιους ( κ. Υπουργό Εσωτερικών, τον Συνήγορο του Πολίτη, την κ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως και τον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (ως άμεσο προϊστάμενο του αντιπεριφερειάρχη) να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων της ΔΤΕ Κυκλάδων από την απαξιωτική / προσβλητική/ επιθετική και εκφοβιστική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, επιφυλασσόμαστε για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου