Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Aντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο (7/10, 8.30πμ.), ημέρα που καταθέτει η Μάγδα Φύσσα


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7/10 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, 9πμ
Την Παρασκευή 7/10 συνεχίζεται το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Δύο χρόνια μετά την ιστορική ημέρα καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση. Δύο χρόνια μετά τη στιγμή που το αντιφασιστικό, δημοκρατικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα, ότι η θέση των φασιστών είναι στη φυλακή και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Λίγες μέρες πριν, στις 30/9, γίναμε μάρτυρες της προκλητικής εμφάνισης και παρουσίας οπαδών και συνηγόρων της Χρυσής Αυγής που επευφημούσαν Κασιδιάρη και Λαγό και χαιρετούσαν ναζιστικά.
Την Παρασκευή, ημέρα που καταθέτει η Μάγδα Φύσσα, χρειάζεται να δείξουμε ότι οι ομάδες αυτές ήταν, είναι και θα είναι στο περιθώριο.
Η προκλητική παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των διάδοχων κομμάτων της ( Έλληνες για την πατρίδα κλπ ), αναδεικνύουν ότι ο αγώνας ενάντια στου φασίστες και στον φασισμό, δεν εξαντλείται και δεν ολοκληρώνεται στις δικαστικές αίθουσες. Χρειάζεται μαζική δράση του λαού και της νεολαίας απέναντι στη φασιστική απειλή και μπροστά στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Ειδικά σε μία περίοδο που αυτά πλήττονται βάναυσα, όπως χαρακτηριστικά και με κυνικό τρόπο μαρτυρά η ασκούμενη πολιτική της ΝΔ στην Ελλάδα αλλά και όλων των αστικών κυβερνητικών πολιτικών διεθνώς.
Από την άγρια καταστολή των ημερών της πανδημίας και τη ψήφιση των νόμων για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέχρι την ωμή βία απέναντι σε όποιον και όποια αγωνίζεται και την εκδικητική και άνευ προηγουμένου στοχοποίηση της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος φαίνεται ότι το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών βρίσκεται στο επίκεντρο για την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή μεγάλα θεσμικά ζητήματα, όπως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της λογοκρισίας των ΜΜΕ, αναδεικνύουν τη συνεχή αντιδημοκρατική εκτροπή των ημερών μας, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.
Σε αυτές τις συνθήκες ο αγώνας υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, απέναντι στην καταστολή και τη φασιστική απειλή, πρέπει να αποτελέσει βασικό στοιχείο του αγώνα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας και κάθε δημοκρατικού ανθρώπου σήμερα.
Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών
Κάλεσμα ΕΠΔΑ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο (7/10, 8.30πμ.), ημέρα που καταθέτει η Μάγδα Φύσσα
5 Οκτωβρίου 2022

Φωτογραφία: Τατιάνα Μπόλαρη

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή | Παρασκευή 7 Οκτώβρη: Δύο χρόνια από την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή. Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα | Αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 το πρωί, Εφετείο Αθήνας (Λ.Αλεξάνδρας)

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στη δίκη ΧΑ λίγες δεκάδες οπαδών του ναζί Κασιδιάρη και του Λαγού συγκεντρώθηκαν και τους χειροκρότησαν. Καταγγέλλουμε τις φραστικές επιθέσεις καθώς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς τόσο αυτών όσο και του συνηγόρου του Λαγού γνωστού δηλωμένου φασίστα Κώστα Πλεύρη.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας να προσπαθεί να αποτρέψει με ψέματα περί κεκαλυμμενης χωρητικότητας αντιφασιστες να εισέλθουν μαζικά στην αίθουσα. Οι προκλήσεις των φασιστών προς τη Μαγδα Φυσσα και τους φίλους του Παύλου δεν πέρασαν. Στην λήξη της διαδικασίας φωναχτηκαν αντιφασιστικα συνθήματα ενώ η μόνη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο ήταν αντιφασιστική!

Στις 7 Οκτώβρη, συμπληρωνονται ακριβώς 2 χρόνια από την ιστορική μέρα που δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, σωματεία, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες συγκεντρωθηκαμε κι ακούσαμε την καταδικαστικη απόφαση του δικαστηρίου.

Ετσι πρέπει να ολοκληρωθεί και η δική σε δεύτερο βαθμό. Να ακουστεί ότι η ΧΑ αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και αυτό δε θα το αφήσουμε στην τύχη του. Η κοινωνία, οι δικηγόροι-υπερασπιστές των δημοκρατικων δικαιωμάτων κι ελευθεριών καθώς και το μαχητικό και ενωτικο αντιφασιστικο κίνημα θα είναι εκεί να το επιβάλλουν. Στο πλάι της Μαγδας Φυσσα και του Αμπουζιντ Εμπαρακ, δίπλα στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Να στείλουμε τους φασίστες, την κυβέρνηση της ΝΔ και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει ως χρήσιμες εφεδρειες του στα σκουπίδια! Αυτό το καθήκον μη εφησυχασμου μας θύμισε άλλωστε και η πρωτιά της ακροδεξιάς Μελονι στη γειτονική Ιταλία.

Την επόμενη Παρασκευή, στην επέτειο 2 χρόνων από την καταδίκη και τη μέρα που θα καταθέτει η Μαγδα Φυσσα, καλούμε όλες κι όλους σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 στο Εφετείο στη Λ Αλεξάνδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου