Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ για το ν/σ του ΕΦΚΑ

 


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Ομοσπονδίες των Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών του Δημοσίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ, καταδικάζουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να ψηφίσει εσπευσμένα και παρά τις καθολικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από πολιτικά κόμματα και φορείς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Με το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο:

· Διαλύεται η διοικητική ιεραρχία του φορέα, καθώς Οι Γεν. Διευθυντές και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών θα είναι πλέον προκλητικά καλοπληρωμένοι ιδιώτες

· Η εξαιρετικά μεγάλη ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ ανατίθεται σε Α.Ε. στελεχωμένη από ιδιώτες που δεν θα λογοδοτούν στον ΕΦΚΑ.

Ζητούμε:

την απόσυρση των διατάξεων που οδηγούν στην παράνομη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου φορέα κοινωνικής ασφάλισης και στην κατάλυση του δημοσιοϋπαλληλικού δικαίου και των συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων

Απαιτούμε:

την προσθήκη ρητής πρόβλεψης διασφάλισης των οργανικών θέσεων των υπηρετούντων στον ΕΦΚΑ ΠΕ και ΤΕ Μηχανικών και της δυνατότητας ελεύθερης κατ’ επιλογήν τους μετακίνησης στη Εταιρεία Ακινήτων του ΕΦΚΑ ή οπουδήποτε αλλού με την κινητικότητα, καθώς και την αναγνώριση της βαθμολογικής και μισθολογικής τους εξέλιξης στον ΕΦΚΑ.

 

Στηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο και τις δράσεις των Συλλογικών φορέων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ

Καλούμε

 

     τους συναδέλφους  ΠΕ και ΤΕ Μηχανικούς

να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της

ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ.

 

Οι Ομοσπονδίες

 

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

 

Αθήνα 16 Φλεβάρη 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου