Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Άδειες Ειδικού Σκοπού - Συνέχιση λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορονοιό

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail:emdydas@tee.grURL:www.emdydas.gr
                                                                            
Αρ. Πρωτ.:                                Αθήνα,  8/5/2020

                 Προς: Υπουργό Εσωτερικών             κ.Θεοδωρικάκο
Θέµα: «Άδειες Ειδικού Σκοπού - Συνέχιση λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορονοιό»

Κύριε Υπουργέ,
σε συνέχεια των υπ’ αρ. 8131/20 και 8133/20 εγγράφων μας από την έναρξη της πανδημίας, κατόπιν των οδηγιών που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/113/9246 Εγκύκλιο και σε σχέση με τη σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων, επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Είναι αναγκαία μια πρόσθετη ρύθμιση για τις άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όλο το χρονικό διάστημα που αυτό κρίνεται αναγκαίο και θα αφορά τους εργαζόμενους γονείς που θα συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι είτε για να φροντίσουν τα παιδιά επειδή τα σχολεία είναι κλειστά ή για να φροντίσουν κάποιον οικείο τους που νοσεί, είτε γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι.
Σας παρακαλούμε λοιπόν να επιληφθείτε του θέματος, καθώς ήδη συμπληρώνονται δύο μήνες από την έναρξη των μέτρων και πολλοί/ες συνάδελφοι μας που κάνουν χρήση της άδειας Ειδικού σκοπού  έχουν εξαντλήσει ήδη ή πλησιάζουν να εξαντλήσουν το σύνολο της κανονικής τους άδειας για όλο το έτος 2020, ενώ οι λόγοι για τους οποίους παίρνουν την συγκεκριμένη άδεια συνεχίζουν να ισχύουν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου διαθέσιμο υπόλοιπο κανονικής αδείας για πλήθος εργαζόμενων από το Μάη και για όλο το υπόλοιπο έτος.
Επιπλέον, χρειάζεται οι δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολο τους να προμηθευτούν απολυμαντικά χώρων και χεριών, μάσκες και γάντια μιας χρήσης για τους πολίτες που εξυπηρετούνται με φυσική παρουσία, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου