Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ενημέρωση για τα λανθασμένα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7993 Αθήνα, 2-12-2019
Προς: Α’ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
(για ενημέρωση των συναδέλφων)

Θέμα: Ενημέρωση για τα λανθασμένα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ

Σε συνέχεια της από 19/11/2019 επιστολή μας προς το ΕΤΕΑΕΠ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, με το νέο Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ κο Κωνσταντίνου καθώς και Υπηρεσιακών παραγόντων του Ταμείου. Όσον αφορά τα λανθασμένα ειδοποιητήρια των μισθωτών μηχανικών λάβαμε για άλλη μια φορά τη διαβεβαίωση ότι θα επιλυθεί μέχρι το τέλος του έτους. Λίγο αργότερα (αρχές του 2020) θα διευθετηθεί και το θέμα με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΔΠ) για τις εισφορές που καταβάλλει το Δημόσιο ως εργοδότης, ώστε επιτέλους αυτές να υπολογίζονται ορθά από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας και να λυθεί και το θέμα με τις επιστροφές εισφορών στους δικαιούχους. Ακολουθεί το μήνυμα που λάβαμε για ενημέρωση μας. Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση καθώς είμαστε σε αναμονή και ευρύτερων ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση.

«Καλησπέρα σας,
Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία για την ενημέρωση των καταβολών των Μηχανικών του Δημοσίου, υπέρ ΕΤΕΑΕΠ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημαντικό μέρος με πληρωμές μέσω ΕΑΠ έχει ενημερωθεί. Θα ακολουθήσει και συνέχεια για τους υπόλοιπους. Η διαδικασία μέσω ΑΠΔ καθυστερεί αλλά ελπίζουμε τους πρώτους μήνες του 2020 το θέμα να έχει λήξει.
Μέχρι τότε τα εκδιδόμενα ειδοποιητήρια για καταβολή εισφορών να μην λαμβάνονται υπόψη.
Για το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων λήφθηκε μέριμνα από το ΕΤΕΑΕΠ και με συνεχείς παρατάσεις της καταληκτικής ημερομηνίας ισχύος των παλαιών δεν υπάρχει πρόβλημα.
Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Αγιοστρατίτης Νικόλαος
Γενική Διεύθυνση Διοικητικής
Υποστήριξης, Οικονομικών Υπηρεσιών
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου