Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Κεραμέως: Την επόμενη εβδομάδα η διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων



Όλα για τους ιδιώτες η Κεραμέως και η κυβέρνηση της ΝΔ. Θα δώσει και επαγγελματικά δικαιώματα στα κολλέγια και το ΤΕΕ θα χειροκροτεί. Η συμμετοχή και η ψήφος μας στις εκλογές του ΤΕΕ έχει καθοριστική σημασία. Θα γίνουμε συνένοχοι της ολοκληρωτικής διάλυσης που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συνενοχή της ηγεσίας του ΤΕΕ?

Κεραμέως στον Realfm 97,8: Την επόμενη εβδομάδα η διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων

"Εμείς ψηφίσαμε μια διάταξη το καλοκαίρι που στόχο είχε να αποκαταστήσει το άσυλο στην πραγματική του έννοια, δηλαδή ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ελευθερία έκφρασης, να μπορεί οποιοσδήποτε στο Πανεπιστήμιο είτε είναι φοιτητής είτε είναι καθηγητής είτε ερευνητής να εκφράζεται ελεύθερα, να μη φοβάται ότι 10 μέτρα παρά κάτω θα του επιτεθεί κάποιος για αυτά που εξέφρασε. Ήδη έχει ξεκινήσει μια σημαντική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση αυτό εντάσσεται σε μια προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου" δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στον Realfm 97,8.


Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι "τα αποτελέσματα των τελευταίων πανελλαδικών ήταν πάρα πολύ ανησυχητικά σχετικά με το γεγονός ότι μπήκαν υποψήφιοι με χαμηλό ποσοστό πχ. μπήκε ένας υποψήφιος με 0,8 στα 20".

"Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια" πρόσθεσε.

"Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές" τόνισε. "Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει" υπογράμμισε.

"Στις διατάξεις που φέρνουμε τώρα, είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου" κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Ακούστε το ηχητικό:

Fast track εξίσωση των πτυχίων Δημόσιων Πανεπιστημίων και Κολεγίων


Με fast track διαδικασίες προωθείται από το υπουργείο Παιδείας αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων.

Η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε από τηΝίκη Κεραμέωςπρος επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής κι ενταχθεί σε νομοσχέδιο, άσχετο με το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα.

Με την τροπολογία το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων θα αποδίδει άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων και Κολλεγίων , κατόπιν αίτησής τους, την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας.

Υπενθυμίζεται πως η Νίκη Κεραμέως είχε φροντίσει η ίδια να «ανοίξει» θέμα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων των Κολεγίων, αναφέροντας ότι «λειτουργούν κάποια Κολλέγια που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με τα δημόσια Πανεπιστήμια».

«Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει σε αυτό και να ασχοληθεί και με το καθεστώς των Κολεγίων» είχε υποστηρίξει η υπουργός Παιδείας και είχε προσθέσει: «Είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε. Έχουμε σχέδιο και θα μελετήσουμε συνολικά το πλαίσιο των Κολεγίων. Μελετάμε το νέο νόμο για το ΣΑΕΠ. Υπάρχουν φοβερές καθυστερήσεις αναγνώρισης των πτυχίων . Κοιτάμε συνολικά το θεσμό του ΣΑΕΠ και για το πως μπορεί να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου