Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τα «αποβράσματα» της πολιτικής…


Όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νιώθει “απόβρασμα της κοινωνίας”. Αυτό ξεστόμισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής. Η προκλητική και χυδαία αναφορά του δεν μας ξάφνιασε! Είναι απόρροια της «οπτικής» που έχει για την κοινωνία. 

Αφού όμως άνοιξε τη συζήτηση περί … «αποβρασμάτων» ας την πάμε σε βάθος. Αν ο κ. Καραμανλής αναζητά αποβράσματα, αυτά να τα ψάξει στην πολιτική του. Σ’ αυτή την πολιτική που υπηρετεί με ταξική συνέπεια. Στην εφαρμογή νόμων που έχουν δημιουργήσει φτωχοποιημένες στρατιές ανθρώπων…

Τα «αποβράσματα» που καταγγέλλει ο υπουργός του Μητσοτάκη βρίσκονται στην ψήφιση και εφαρμογή πολιτικών που:

—Έχουν οδηγήσει ένας στους τρεις εργαζομένους που απασχολείται με μερική απασχόληση και αμείβεται με μεικτό μισθό της τάξης των 391,32 ευρώ τον μήνα. Ανθρώπους που για να πάνε στη δουλειά τους χρειάζεται να δώσουν περίπου το 10% του μισθού τους για μια μηνιαία κάρτα διαδρομών!!!

— Έχουν οδηγήσει σχεδόν 3,35 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα – το 31,8% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – να απειλούνταν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό!!

— Έχουν οδηγήσει το 40,5% των συνταξιούχων της χώρας να …«ζει» με κάτω από 500 ευρώ μεικτά το μήνα.

— Έχουν οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες να χρωστούν στην εφορία και στη χώρα να γίνονταν 1.000 κατασχέσεις τη μέρα!

Σε αυτές τις πολιτικές – στις μνημονιακές, μεταμνημονιακές ταξικές επιλογές τους – που έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία, που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στη μόνιμη ανασφάλεια να αναζητήσει ο Καραμανλής και οι όμοιοι του «αποβράσματα». Αν ψάξουν καλά θα τα βρουν, δεν θα χρειαστεί πολύ για να τα ανακαλύψουν…

Το «ύφος» της δήλωσης Καραμανλή αποπνέει ακριβώς και την ταξικότητα της σκέψης του. Ακόμα και η απόπειρα του να τη …συμμαζέψει υποστηρίζοντας ότι «ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου»(!)το αποδεικνύει περίτρανα. Έτσι το …νιώθει και απλά του ξέφυγε. Μας το είπε κατάμουτρα. 

Γιατί; Γιατί, για να μην σου «ξεφύγει» μια τέτοια προσβλητική έκφραση πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει μια φορά στη ζωή σου το Μετρό. Να έχεις στριμωχτεί σε κάποιο λεωφορείο ή συρμό του ΗΣΑΠ. Να έχεις μετρήσει και ξαναμετρήσει τα λίγα κέρματα που έχουν απομείνει στις τσέπες σου και να αναρωτιέσαι τι δεν πρέπει να πληρώσεις για να βγει η μέρα (γιατί ο μισθός δεν φτάνει). Να έχεις ακούσει ότι θα αυξηθούν τα εισιτήρια και να έχεις ξεφυσήσει και όχι να είσαι από εκείνη την πλευρά που ψηφίζει την αύξηση για να καλυφθεί μια …δημοσιονομική τρύπα που προκλήθηκε από πολιτικές που ξεζουμίζουν μόνο το λαό. Να έχεις νιώσεις το βλέμμα του διπλανού – και να έχει ντραπείς γιατί το «φιλότιμο» είναι δική σου λέξη – όταν σε κοιτά που χτυπά το «κουδούνι» στις μπάρες επειδή δεν ακύρωσες εισιτήριο… Και κυρίως να μην έχεις μεγαλώσει μέσα σε χρυσοποίκιλτα σαλόνια ως γόνος πολιτικής οικογένειας που η μοναδική …σκοτούρα σου ήταν πότε θα γίνεις υπουργός. Αν έχεις κάνει ορισμένα από τα παραπάνω και δεν έχεις ψηφίσει μόνο αντιλαϊκούς νόμους τότε είναι σχεδόν αδύνατον ακόμα και στη «ρύμη του λόγου» να πεις κάτι τέτοιο…

Ξέρετε κ. Καραμανλή μετά από 10 χρόνια μνημόνια, φτώχεια και δυστυχία στην Ελλάδα υπάρχουν και άνθρωποι που ορισμένες φορές δεν έχουν να πληρώσουν 1.40 ευρώ για εισιτήριο… Δεν είναι αριθμοί της ΕΛΣΤΑΤ κ. Καραμανλή. Δεν είναι «επαγγελματίες λαθρεπιβάτες» είναι άνθρωποι που «μάχονται» για να επιβιώσουν από τις πολιτικές που εσείς ψηφίσατε και εφαρμόζεται… Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την …πάταξη της λαθρεπιβίβασης ας φροντίσετε να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα. Ας εξασφαλίσετε δουλειές με ανθρώπινους μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Και τότε να είστε σίγουρος ότι η κοινωνία θα προστατεύσει μόνη της τις δημόσιες συγκοινωνίες. Γιατί αντίθετα με τη δική σας πολιτική που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο λαός στη συντριπτική πλειοψηφία του τα θέλει υπό δημόσιο έλεγχο, φθηνά και ασφαλή. 

Υ.Γ: Αντιγράφουμε από το Infowar.gr: Ο άνθρωπος που κατηγόρησε σαν «αποβράσματα» όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς είχε οδηγηθεί το 2018 στον εισαγγελέα από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Το περιστατικό αφορούσε ποσό τουλάχιστον 300.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος, δεν του έδινε τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Όπως διαβάζαμε τότε στο real.gr: «μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, η Επιτροπή εντόπισε “κενά” στη δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή της ΝΔ, από τον οποίο ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και τραπεζικά εξτρέ. Λόγω παρέλευσης χρόνου (σ.σ. από το 2014) ο κ. Καραμανλής δεν διέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον λογαριασμό ύψους 380.000 ευρώ και αποφασίστηκε η παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα». Γενικότερα πάντως τα στελέχη ενός κόμματος, το οποίο χρωστάει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ σε (ανακεφαλαιοποιημένες από τους φορολογούμενους) τράπεζες καλό θα ήταν να προσέχουν λίγο περισσότερο τις δηλώσεις τους για οικονομικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου