Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

Απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ σχετικά με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΣΜΤ

Αναρτούμε απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ σχετικά με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΣΜΤ


Η απόφαση βασίστηκε σε πρόταση του ΑΡΑΓΕΣ η οποία κατατέθηκε στην προηγούμενη αντιπροσωπεία δεν συζητήθηκε εκεί αλλά τέθηκε στην ΔΕ του ΤΕΕ και ψηφίστηκε

H Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στηρίζει τον αγώνα της διεκδίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφορά βασικό τρόπο διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των μηχανικών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, και των συναφών τεχνικών επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως τυπικής σχέσης εργασίας. Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών μέτρων και περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων μηχανικών, είναι αναγκαία:
η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών, με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς
η κατοχύρωση των δικαιωμάτων για τις εγκύους και μητέρες εργαζόμενες
η κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων
η διασφάλιση απέναντι στην καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων όπως οι άδειες, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θα κάνει και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γνωστοποιηθεί – και από τα μέσα επικοινωνίας του ΤΕΕ – η προσπάθεια του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και οι δράσεις του σε αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανόμενης της προκηρυγμένης απεργίας στις 20 Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου