Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ψήφισμα Αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7642 Αθήνα, 16/1/2019

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Καταδικάζουμε την αστυνομική τρομοκρατία




Σε επίδειξη αυταρχισμού, βίας και τρομοκρατίας σε βάρος χιλιάδων εκπαιδευτικών που μαζικά και αγωνιστικά βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον πιο ακραίο αυταρχισμό τα δίκαια αιτήματά τους.
Η απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε στις 14/1/2019 μετά από κάλεσμα της κατάληψης του συντονιστικού αγώνα των αναπληρωτών και των πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ). Στην διαδήλωση συμμετείχαν επίσης και εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης στους ΟΤΑ και σε άλλους κλάδους, όπως και πολλοί φοιτητές.
Την ίδια αυταρχική αντιμετώπιση είχε και η προηγούμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 11/1/2019 όπου οι δυνάμεις καταστολής τους επιτέθηκαν με ρίψεις χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης, τραυματίζοντας διαδηλωτές και συνδικαλιστές.
Το αντιδραστικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών, νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και με τον τρόπο αυτό απαξιώνει τα πτυχία, όπως επιτάσσουν ΟΟΣΑ και Ε.Ε.
Εμπεδώνει το δια βίου κυνήγι προσόντων για μια θέση τελικά 9μηνης ελαστικής εργασίας, γενικεύει την φθηνή και προσωρινή εργασία, καθιερώνει τον προσωρινό φάκελο της αξιολόγησης, πετάει εκτός χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα για να αναβαθμίζουν συνέχεια τα προσόντα τους.
Με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει φθηνό εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Μηχανικοί, ζούμε από πρώτο χέρι την υποστελέχωση και την απαξίωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και των πτυχίων μας. Ως γονείς πολλοί από εμάς επίσης ζούμε και την υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Καταλαβαίνουμε συνεπώς το δίκαιο των αιτημάτων και από κοινού διεκδικούμε προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
Η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την βία και την καταστολή των αγώνων τους.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η ΑΔΕΔΥ  αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο στις 17/1 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου