Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

OXI στα νέα Αιολικά Πάρκα στην Κάρυστο




Η εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων ισχύος 1.126 MW θα μετατρέψει τη Νότια Καρυστία σε κορεσμένη βιομηχανική ζώνη αιολικής ενέργειας και θα κατατάξει το Δήμο Καρύστου σε έναν από τους ενεργειακούς Δήμους της χώρας. Πρόκειται να αλλάξει ριζικά η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του τόπου μας και να χάσει οποιαδήποτε αξία έχει για τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία. Το φυσικό περιβάλλον θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα από τα δεκάδες χιλιόμετρα νέων δρόμων, τις εκσκαφές, τα δίκτυα μέσης και υψηλής τάσης και από την κυριαρχία των τεράστιων ανεμογεννητριών σε όλη την έκταση της περιοχής. Η προστατευόμενη περιοχή της ΄Οχης και τα σπάνια τοπία της θα καταντήσουν ένα απέραντο εργοτάξιο. Τα οφέλη που προσδοκούν ορισμένοι είναι μηδαμινά μπροστά στη καταστροφή που θα αντικρίσουμε και τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις κατολισθήσεις, τις διαβρώσεις και την αλλαγή των επιφανειακών υδάτων.

Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, ζητούμε: 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου, αφού σκεφτεί καλά τις συνέπειες, να πάρει αρνητική απόφαση στην εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων. 
Να μην δεχτεί να ανοιχτούν δρόμοι σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους και αρχαιολογικής σημασίας όπως ενδεικτικά είναι: οι κορφές της Οχης, οι πλαγιές πλησίον του Δημοσάρη, ο Καστανόλογγος, η Ανατολή, η Αρχάμπολη, η Κερασιά κ.α. 
Να προστατεύσει τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας (τουρισμός, κτηνοτροφία, μελισσοκομία) που θίγονται ευθέως καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων που θα υποστούν βαριές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου