Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Σχετικά με την απαράδεκτη επίθεση σε συνάδελφο μας στην Πολεοδομία Θήρας

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 17-7-2018
Αρ. Πρωτ.: 7432

Δελτίο Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη επίθεση σε συνάδελφο μας στην Πολεοδομία Θήρας

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ απερίφραστα καταδικάζει τη μαφιόζικη επίθεση – ξυλοδαρμό που δέχθηκε συνάδελφος μας, υπάλληλος της Πολεοδομίας Θήρας καθώς και άλλοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας και ιδιώτες μηχανικοί που έτυχε να βρίσκονται εκεί. 

Η επίθεση αυτή που προφανώς έχει να κάνει με τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που κινούνται στις τουριστικές και άλλες υποδομές της περιοχής αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τα ζητήματα που εδώ και καιρό προσπαθούμε να αναδείξουμε δυστυχώς χωρίς καμία ανταπόκριση από την Πολιτεία (βλέπε σχετικό εξώδικο). 

Την τεράστια υποστελέχωση των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών, ενδεικτικά ο συγκεκριμένος μηχανικός είναι ο μοναδικός για έξι ολόκληρα νησιά των Κυκλάδων. Προβλήματα που θα επιτείνουν οι προβλέψεις του Ν.4495/17 για τη λειτουργία των Παρατηρητηρίων Δόμησης. 

Την έλλειψη προσλήψεων, αλλά και κινήτρων προσέλκυσης μηχανικών ώστε να στελεχώσουν τις κρίσιμες αυτές υπηρεσίες. Ειδικά στα νησιά των Κυκλάδων όπου το μηνιαίο ενοίκιο είναι υψηλότερο των μηνιαίων αποδοχών νεοδιόριστου Μηχανικού. 

Την πλήρη απουσία Νομικής Κάλυψης, που έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι –ειδικά σε Δήμους και Πολεοδομίες- να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε διαρκείς και εξοντωτικές διαμάχες με ιδιώτες για Υπηρεσιακές υποθέσεις. 

Την ασάφεια και την πολυνομία που χαρακτηρίζει την πολεοδομική νομοθεσία αλλά και την υπόκλιση όλων των εξουσιών στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διαχειρίζονται τον τουριστικό πλούτο της χώρας μας σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και των εργαζομένων. 

Ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου, στεκόμαστε στο πλευρό του και δηλώνουμε την πρόθεση μας να συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση, αυτής της κατάστασης που δυστυχώς ούτε πρωτόγνωρη είναι και πολύ φοβόμαστε ότι θα συνεχιστεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου