Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Κάλεσμα σε ανεξάρτητη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη Και ώρα 10.30πμ., στην Πατησίων & Στουρνάρη (Πολυτεχνείο)


 
 από: Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης), ΣΟΜΕΔΠ (Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνικών Πειραιά) και ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

27 Μαΐου 2018
 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι… Στις 30 Μάη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλεί σε μια 24ωρη απεργία που θέλουν να την εκφυλίσουν και μαζί και την έννοια της απεργίας και ταυτόχρονα, διοργανώνει από κοινού με την «Κοινωνική Συμμαχία» ταξικής συνδιαλλαγής, μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την δ’ αξιολόγηση και την κυβέρνηση.

Τα αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα δεν δέχονται, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. και στη φιέστα τους.

Η απάντηση δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η πάλη και οι συγκεντρώσεις γύρω από «μονοκομματικές» επιλογές. Ούτε όμως ο κατακερματισμός και η διάχυση των ταξικών, αγωνιστικών και ενωτικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων.


Καλούμε σε απεργία με αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουμε ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.

Καλούμε σε ανεξάρτητη, ενωτική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, στις 10.30 π.μ., στις 30 Μάη, στην Αθήνα, σε διαχωρισμό από την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία», με κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων:

Μόνιμη και σταθερή Εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. 751 κατώτατος μισθός. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.

6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.

Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

Ειρήνη στους λαούς. Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε την απόσυρση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από την εργοδοτική, μνημονιακή, κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία».

– Καλούμε όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που δεν συμφωνούν με το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εργοδοτών – γραφειοκρατίας – κυβέρνησης σε σύγκλιση με κοινή μαχητική και δυναμική πορεία, ανεξάρτητα από το που καλεί ο καθένας σε συγκέντρωση.

– Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σωματείων στις 29/5 στα γραφεία του ΣΕΒ.

– Συνεχίζουμε και μετά τις 30 Μάη, ενάντια στην δ’ αξιολόγηση για την κατάργηση όλων των μνημονίων.

– Συμβάλλουμε σε μια νέα προοπτική αναγέννησης του μαχητικού συνδικαλισμού.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε
για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα

Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
και τη μνημονιακή, εργοδοτική
«Κοινωνικά Συμμαχία» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου