Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη από τον πρώην ΟΕΚ στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7351 
Αθήνα, 20/4/2018

Προς: Διοικήτρια ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη Μ.
Κοιν.: 1. Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων ΕΦΚΑ.
2. Πρόεδρο και ΔΕ του ΤΕΕ.

Θέμα: Μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη από τον πρώην ΟΕΚ στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ.

Σε συνέχεια της από 13/2/2018 επιστολής μας και κατόπιν απάντησης του ΕΦΚΑ σε ερώτημα σας (19/3/2018), επανερχόμαστε στο θέμα της μη απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη από τον πρώην ΟΕΚ στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ. 

Εκτιμούμε ότι η απάντηση του ΕΦΚΑ είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, μια και αποφαίνεται ότι προκύπτει σαφής υποχρέωση καταβολής των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των μονίμων μηχανικών-παλαιών ασφαλισμένων για το διάστημα από 1/1/2007 έως 31/12/2013 .

Έχει όμως έχει παρέλθει ένας μήνας από τότε που ο ΟΑΕΔ παρέλαβε το απαντητικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, αλλά δυστυχώς από την ενημέρωση που έχουμε από τους συναδέλφους μας, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από μέρους του, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι που θα έπρεπε να είναι συνταξιούχοι εδώ και καιρό να συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, αναμένοντας με αγωνία καθημερινά την πολυπόθητη οριστική διευθέτηση του προβλήματος που τους ταλανίζει εδώ και χρόνια. Επιθυμία όλων μας είναι να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα μας, ώστε να απεγκλωβιστούν οι συνάδελφοι λαμβάνοντας αυτά που δικαιούνται. 

Με το παρόν σας απευθύνουμε ερώτημα για το ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε σε σχέση με την υποχρέωση που προκύπτει από την απάντηση του ΕΦΚΑ, και σε τι βάθος χρόνου, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα και επίσης ζητάμε συνάντηση με εσάς το δυνατόν συντομότερα, ώστε να συζητήσουμε τα ευρύτερα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου