Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ασφαλιστικές Κρατήσεις σε νεοδιορισμένους Μηχανικούς της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος.

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 23-4-2018
Αρ. Πρωτ. : 7353

Προς: Περιφέρεια Στ. Ελλάδος/Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
Λ. Καλυβίων 2, Λαμία
e-mail: gdel@pste.gov.gr

Κοιν.: 1. Υφ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
κ. Αν. Πετρόπουλο
2. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννη
3. Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε.
Ευβοίας
e-mail: ddoik-evο@pste.gov.gr
4. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ.
5. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Θέμα : Ασφαλιστικές Κρατήσεις σε νεοδιορισμένους Μηχανικούς της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος.

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους περίπου 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τις ασφαλιστικές κρατήσεις νεοδιορισμένων Μηχανικών (με αφορμή πρόσφατη περίπτωση διπλ. Μηχανικού στην Π.Ε. Ευβοίας) της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος.
Μετά από σχετική επικοινωνία με συναδέλφους μηχανικούς που προσλήφθηκαν πρόσφατα στην Περιφέρειας Στ. Ελλάδος, ενημερωθήκαμε ότι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως φαίνεται στα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.
Σύμφωνα την εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. Φ.10043 / οικ.14224 / 430 της 31/3/2017, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που επαναλαμβάνεται και στην πρόσφατη εγκύκλιο 11 του ΕΦΚΑ (http://www.efka.gov.gr/_memos/files/EGK_11_2018.pdf) αναφέρεται σαφώς ότι είτε πρόκειται για παλαιούς ασφαλισμένους είτε για νέους, ο φορέας κύριας σύνταξης είναι πλέον ο ΕΦΚΑ με το καθεστώς του πρώην ΤΣΜΕΔΕ και συνεπώς για το φορέα αυτό θα πρέπει να πραγματοποιούνται κρατήσεις, και όχι για το ΙΚΑ.
Ελπίζουμε ότι θα προβείτε σε κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί σύντομα, καθώς όλοι οι συνάδελφοι είναι ήδη ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δημιουργείται πρόβλημα και με την ασφάλισή τους στον κλάδο υγείας του ταμείου, καθώς η μη ορθή καταβολή εισφορών στο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ συνεπάγεται προβλήματα στην ασφαλιστική τους ικανότητα. Ενημερώνουμε τέλος ότι και σε άλλους φορείς του Δημοσίου που παρουσιάστηκε το ζήτημα αυτό, κατόπιν παρέμβασης μας επιλύθηκε σύμφωνα με την παραπάνω Εγκύκλιο.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε τη δυσλειτουργία αυτή και να αποκατασταθούν οι προβλέψεις ασφάλισης των Διπλωματούχων Μηχανικών για τους συναδέλφους. Είμαστε στη διάθεση σας για ότι χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου