Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναγνώριση της προϋπηρεσίας Διπλωματούχων Μηχανικών εκτός του Δημοσίου Τομέα

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 11-04-2018
Αρ. Πρωτ. : 7341
Προς: 1. Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτο
2. Αναπλ. Υπ. Οικον. κ. Χουλιαράκη Γ.
2. Ε’ Υπηρεσιακό Συμβ. Υπ. Οικ.

Κοιν.: 1. Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κα Γεροβασίλη Όλγα
2. Γεν. Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Θεοδωράκη Γρ.
3. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ

Θέμα : Αναγνώριση της προϋπηρεσίας Διπλωματούχων Μηχανικών εκτός του Δημοσίου Τομέα – Ε΄ Υπηρεσιακό συμβούλιο Υπ. Οικονομικών.

Κύριοι Υπουργοί,
  1. Στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, Δήμοι, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.), τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου τομέα των συναδέλφων Μηχανικών, βασιζόμενοι στο Π.Δ.69/2016 και στις πολλαπλές διευκρινιστικές εγκυκλίους που εκδόθηκαν κατόπιν, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη βεβαίωση του ΤΕΕ για την έκδοση θετικών γνωμοδοτήσεων.
  2. Τα πρόσθετα έγγραφα που ζητεί το Ε’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου σας να προσκομιστούν, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν μιας και, όπως γνωρίζετε, η πλειονότητα των μηχανικών πριν το διορισμό τους στο Δημόσιο, ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα και κατά το διορισμό τους έκλεισε τα σχετικά βιβλία, οπότε είναι αδύνατο να βρεθούν δελτία ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μετά από 10, 20 ή και παραπάνω χρόνια. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος (με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.58/2490/704,17168/12.6.2017) του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα μέλη Επιμελητηρίων, όπως το ΤΕΕ.
  3. Σε συνέχεια εγγράφων σχετικών με το θέμα του ΤΕΕ και εγκυκλίων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σας αναφέρουμε ότι η βεβαίωση του ΤΕΕ και μόνο, αρκεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα για τους Διπλ. Μηχανικούς. Τυχόν λοιπά στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους Π.Ε. Μηχανικούς (βρίσκονται ήδη στους υπό εξέταση φακέλους) δεν χρειάζεται να λαμβάνονται υπ’ όψη από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και προφανώς δεν απαιτείται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο να ζητούνται ή ζητηθούν στο μέλλον.
Σας καλούμε να συνδράμετε στην προσπάθεια μας να υλοποιηθεί η νομιμότητα και στο Υπουργείο σας και να προχωρήσουν οι αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, σύμφωνα με το ΠΔ 69/2016 και με τις σχετικές εγκυκλίους επί του θέματος.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και με αφορμή αυτό σας υπενθυμίζουμε το αίτημα μας από 19/3/2018, για συνάντηση και διάλογο για τα θέματα που αφορούν τους Διπλ. Μηχανικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου