Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδή για τη Μάνδρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Τηλ. Επικοιν.: 6972408401,6941639001, 6974888323
Αθήνα 24-11-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κόστος της καταστροφής από την πλημμύρα, που έπληξε τη Δυτική Αττική και ιδιαίτερα τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, είναι τεράστιο. Χάθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές. Θρήνος, απελπισία, και ανείπωτος πόνος διακατέχουν τους ανθρώπους που επλήγησαν, ιδιαίτερα όσους έχασαν τους οικείους τους.
Τα αίτια αυτής της προαναγγελθείσας τραγωδίας είναι: αφενός οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και από την άλλη οι συνέπειες από τις επιλογές των κυβερνώντων που υιοθέτησαν πολιτικές καταστροφικές για το περιβάλλον.
Η ανυπολόγιστη αυτή καταστροφή, ενώ συντρίβει τις απόψεις όσων υποστηρίζουν την ανάπτυξη με κάθε κόστος για το περιβάλλον, δικαιώνει τους αγώνες για την προστασία των ελεύθερων χώρων, των δασών, του αστικού και περιαστικού πρασίνου.
Η Επιτροπή Αγώνα εκφράζει την συμπαράστασή της στους συνανθρώπους μας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους και ζητά από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς:
Να πάρουν άμεσα όλα τα προληπτικά μέτρα, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να μην ξανασυμβούν όσα βίωσαν οι άνθρωποι αυτής της περιοχής.
Να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα, με παράλληλη αποκατάσταση των οικογενειών που θα χάσουν την κατοικία τους.
Να σταματήσουν την κατάληψη ή κάλυψη της κοίτης των ρεμάτων, να κατασκευαστούν, όπου είναι αναγκαίο, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.
Να πάψουν να ευνοούν την αυθαιρεσία, αλλά και να θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων
Να αναθεωρήσουν αποφάσεις τους, καταστροφικές για το περιβάλλον. Όπως για παράδειγμα, την απόφαση της κυβέρνησης για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, στους πρόποδες του Υμηττού, που θα συντελέσει στην πρόκληση ανάλογων προβλημάτων. Η Γραμματεία της Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου