Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα 17ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο και τα πυρηνικά

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 15/11/2017
Ψήφισμα 17ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη για να μην σηκώνει κεφάλι.

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια τους.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο αυτό καλούμε κάθε Εργατικό Κέντρο, κάθε Ομοσπονδία κάθε Συνδικάτο, κάθε συνδικαλιστή, τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να συμπορευτούμε μαζί στον αγώνα που είναι αναγκαίος για να μην περάσουν οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων του. Οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς και μέσα από συλλογικές διαδικασίες μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά να δώσουμε απάντηση στα απεργοκτόνα σχέδια τους. Χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουμε την πάλη μας δημιουργώντας προϋποθέσεις για κλιμάκωση της απάντησης μας και με Γενική Απεργία.
Παρά τα όσα διακηρύσσει η κυβέρνηση για « δίκαιη « ανάπτυξη , για επιστροφή στην κανονικότητα, για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων η επίθεση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η 3η αξιολόγηση θα συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την επίθεση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων προϋποθέτει την θωράκιση όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου ώστε να μπουν οι αγώνες των εργαζομένων στο « γύψο» της προσαρμογής των απαιτήσεων και των αναγκών του κεφαλαίου.
Αυτοί οι σχεδιασμοί θα πάρουν την θέση τους δίπλα στις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στις καταδίκες απεργών με πολλούς μήνες φυλάκισης επειδή παλεύουν για τις ανάγκες τους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, στις αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση και τις απειλές βαρύτατων συνεπειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα διατάγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας για « σιγή νεκροταφείου»
Θέλουν να τσακίζουν την ζωή μας και να μην βγάζουμε άχνα.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου για «παρεμβάσεις» που θα ενισχύσουν την δημοκρατία και την συμμετοχή των εργαζομένων στην λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα μόνο τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.
Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχο τους, τους αγώνες των εργαζομένων ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των Εφοπλιστών, των Τραπεζιτών και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα των εργαζομένων. Όλων αυτών που στο όνομα της κερδοφορίας τους απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων. Να έχουν συνδικάτα του χεριού τους, στη δούλεψη τους.
Να βάλουν εμπόδια στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το σχέδιο των 535 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις. Στον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ και επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Διεκδικούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Στον αγώνα για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Δηλώνουμε την απόφασή μας:
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στην λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Θα απαντήσουμε με γενική απεργία.
Δεν υποχωρούμε όσους νόμους και αν ψηφίσουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων.

Ψήφισμα 17ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ
ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Είναι εκκωφαντική η σιωπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες περί μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στη Βάση του Αράξου. Αυτή η σιωπή είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πρόκειται για μια Κυβέρνηση που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για την σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδια τους να αιματοκυλούν τους λαούς.
Ήδη, η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
  • Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο
  • Ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.
  • Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, την γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και προτείνει την δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ
  • Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή
Τη στιγμή που η Κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών).
Από τη μια καταδικάζει τον λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή –πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!
Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ για τους εργαζομένους και τον λαό.
ΣΤΟΠ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Έξω οι Βάσεις και οι Αμερικανοί
ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου