Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Αυθαίρετα στη Μακρόνησο: Επιθεωρητές περιβάλλοντος εντόπισαν 22 περιπτώσεις



MAKRONHSOS


Σειρά από αυθαίρετα στη Μακρόνησο εντόπισαν επιθεωρητές δόμησης και περιβάλλοντος που διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στο νησί στις 13 Ιουλίου.
Στο σχετικό έγγραφο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ΥΠΕΝ, παρουσιάζονται όλες οι περιπτώσεις, συνοδευόμενες από φωτογραφίες. Συνολικά πρόκειται για 22 περιπτώσεις αυθαιρέτων, που περιλαμβάνουν κτίσματα διαφόρων τύπων: λαμαρινοκατασκευές, σιδηροκατασκευές, κτίσματα από τσιμεντόλιθους, λιθοδομές κ.α.
ay8aireta
Σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται ότι πρόκειται για κτίσματα που σχετίζονται με κτηνοτροφική δραστηριότητα, ενώ σε μία περίπτωση εντοπίστηκε «αυθαίρετο διώροφο κτίσμα με πρόσφατα κατασκευασμένη λιθόκτιστη βεράντα με σκίαστρο από τεντόπανο, φωτοβολταικό, κεραία τηλεόρασης, τζάκι, με χρήση κατοικίας, εμβαδού 100 τ.μ. περίπου».
Ένα άλλο αυθαίρετο βρέθηκε στο χώρο των ερειπίων των κτισμάτων του παλαιού στρατοπέδου, στην περιοχή της Εκκλησίας του Αϊ- Γιώργη με κεραμοσκεπή, νέα επιχρίσματα, νέα κουφώματα και κεραία τηλεόρασης, εμβαδού 50 τ.μ. περίπου, ενώ οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται στα εν επαφή με το κτίριο ερείπια. «Στην πρόσοψη του κτιρίου έχει κατασκευαστεί βεράντα από λιθοδομή και σκίαστρο. Χρήση κτιρίου κατοικίας με φερόμενο χρήστη Δαλαρέτο. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτίσματος διαπιστώθηκαν δεξαμενές νερού, δενδροφύτευση και κατασκευή πρόσφατων περιτοιχίσεων από λιθοδομή» σημειώνεται στην αναφορά. Επίσης κτίριο βρέθηκε και σε ύψωμα αριστερά από την εκκλησία του Αϊ- Γιώργη, στα ερείπια των παλιών κτισμάτων του στρατοπέδου, ενώ επίσης κοντά στην εκκλησία διαπιστώθηκαν πρόσφατες επεμβάσεις σε παλαιό κτίριο του στρατοπέδου.

ay8aireta
Σε άλλη περίπτωση, βρέθηκε κτίριο «με επικάλυψη ελενιτ, κεραία τηλεόρασης και χρήση κατοικίας, εμβαδού περίπου 100 τ.μ. μέσα στις εγκαταστάσεις του παλιού στρατοπέδου, καθώς και (σε άλλο σημείο), «ισόγειο αυθαίρετο κεραμοσκεπές κτίσμα, με νέα κουφώματα , κεραία τηλεόρασης και χρήση κατοικίας εμβαδού 90 τ.μ. περίπου». Μεταξύ άλλων, στο νησί εντοπίστηκε επίσης (στο νότιο άκρο, από τη δυτική ως την ανατολική ακτή) περίφραξη από συρματόπλεγμα μήκους μεγαλύτερου του ενός χιλιομέτρου.
ay8aireta
Όπως σημειώνουν οι επιθεωρητές- οι οποίοι κατέφθασαν στο νησί με φουσκωτό, σε συνεργασία με το Λιμενικό Λαυρίου- γενικότερα στο χώρο όπου βρίσκονται τα ερείπια των παλαιών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου, φαίνεται να συνεχίζονται οι αυθαίρετες επεμβάσεις επισκευές και σε άλλα απομεινάρια κτιρίων του παλαιού στρατοπέδου. Επίσης κατά την αυτοψία οι διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιων αυτοκινήτων και κατοίκων των κτισμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Τώρα δεν μένει τίποτε άλλο από το να παραδώσουμε την Μακρόννησο στον Λάτση να την αξιοποιήσει και αυτή στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και να την κάνει ένα ωραίο νησί για φραγκάτους με γιώτ και ξέκωλα τύπου Μύκονος. Θα έχουμε και το Ελληνικό και μετά ποιός την χάρη μας. Με μισθούς πείνας θα έχουμε τους χλιδάτους να εκμεταλλεύονται την Ελλάδα και μετά θα μας μείνουν οι μπανιέρες στο σπίτι μας. Μάσκα, βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρα για μακροβούτια στην μπανιέρα. Θα το επαναλάβω. Είμαι παθολογικά άρρωστος ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ.
    Δεν έχει σημασία που ο Λάτσης ή ο κάθε Λάτσης θα κάνει πολεοδομικές παραβάσεις όπως στο Mall, σημασία έχει ότι οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα έχουν φέρει την "ανάπτυξη" με του επενδυτές των δικών μας κεφαλαίων, με δάνεια από τις τράπεζες που εμείς χρηματοδοτούμε.
    ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή