Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

«Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε»: Συγκέντρωση στις 14/7 για την Ηριάννα στο Σύνταγμα - Στις 17/7 εκδικάζεται η αίτηση αναστολής

«Στις 17 Ιούλη παίρνουμε την Ηριάννα πίσω»: Κάλεσμα διακινείται ήδη στα social media για την ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται η εκδίκαση της αίτησης αναστολής της Ηριάννας Β. Λ., που θα κρίνει αν θα της επιτραπεί να βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο - Τρεις ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 14/7, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος


Μερικές ημέρες έχουν μείνει μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της Ηριάννας Β. Λ., που θα κρίνει αν θα της επιτραπεί να βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο. Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στις 17 Ιουλίου και, αν η καταδικαστική, πρωτόδικη απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί μέχρι τότε, η εκδίκαση θα ανασταλεί και η Ηριάννα, στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει κρατούμενη για πάνω από δύο μήνες ακόμη.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, ένα αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό, για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση.

Η ποινή αυτή στερεί επί της ουσίας από την 29χρονη Ηριάννα οποιαδήποτε ευκαιρία για προσωπική ζωή και επιστημονική εξέλιξη (η ίδια είναι Υποψήφια Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών), τιμωρώντας πολύ περισσότερο τις κοινωνικές της συναναστροφές, παρά κάποια αξιόποινη πράξη που τελέστηκε εκ μέρους της.

Όλες και όλοι δίνουμε το "παρών" την Παρασκευή 14/07 στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος για να αποδείξουμε ότι η Ηριάννα Β.Λ δεν είναι μόνη της και να δηλώσουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Για να ζητήσουμε την άμεση καθαρογραφή της απόφασης και την αποκατάσταση της αδικίας. Αυτό αναφέρει το σχετικό κάλεσμα στα social media:


Στην σελίδα αλληλεγγύης στην Ηριάννα στο facebook μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση και τις κινητοποιήσεις:


Ανάρτηση στη σελίδα συμπαράστασης, την Τετάρτη 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου