Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Σχόλιο ΑΡΑΓέΣ για την δεύτερη φάση των αρχαιρεσιών των οργάνων της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ


Η συνέχιση των διαδικασιών για τις αρχαιρεσίες των οργάνων της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου. Τα δύο συγκροτημένα μπλοκ στα οποία είχαμε αναφερθεί στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας συνέχισαν ως είχαν και στις εκλογές των εναπομεινασών θέσεων για το προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, και εξελέγησαν:
  • Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας ο Δ. Παπαγιαννίδης (ΔΚΜ) έναντι της Γ. Τερζή (Περιφερειακή Συνεργασία)
  • Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ο Γ. Γάγαλης (Μηχανικοί της Κατασκευής) έναντι του Θ. Σεραφίδη (ΕλΕΜ)
Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή Διοικούσας Επιτροπής.
Ως ΑΡΑΓέΣ είχαμε διαμηνύσει την βούλησή μας για να συγκροτηθεί ευρύτερο μέτωπο των δυνάμεων με αναφορά στην Αριστερά στο ΤΕΕ από την προηγούμενή μας ανακοίνωση, το μήνυμά μας ενόψει της εκλογής ΔΕ πριν το δεύτερο Σαββατοκύριακο των αρχαιρεσιών, αλλά και την στάση μας όλο αυτό το διάστημα. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, υπήρξε συνεργασία με το BlockTEE και τους εκλεγμένους από τις επιστημονικές επιτροπές συναδέλφους από την ΑΑΣΜΗ και τον ΑΧΜΜΕΤ, για την εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής. Η συνεργασία έγινε στη βάση του κειμένου που ακολουθεί, και με συμφωνία για εναλλαγή στην εκπροσώπηση στη Διοικούσα Επιτροπή. Μια κατάληξη για την οποία παλέψαμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, απέναντι σε λογικές απομόνωσης, «καθαρότητας» και ενδοαριστερών αντιπαραθέσεων χωρίς αρχές, που δυστυχώς ευδοκιμούν ειδικά σε αυτή την περίοδο οπισθοχώρησης και ήττας του τελευταίου διαστήματος στην ελληνική κοινωνία. To Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο συγκέντρωσε 14 ψήφουςστηρίχθηκε και από τους ΑΜΑΚ και εξέλεξε 1 έδρα στη νέα Διοικούσα του ΤΕΕ.
Κατά τα λοιπά, η εκλογή στη Διοικούσα Επιτροπή χαρακτηρίστηκε για άλλη μια φορά από βυζαντινισμούς, συμμαχίες και κόντρες (με όχι ιδιαίτερα πολιτικά κριτήρια θα έλεγε κανείς) για να σχηματιστούν οι διαβόητες «12άδες» από τις δυνάμεις του κυρίαρχου μπλοκ.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εκλογή των θέσεων του προεδρείου της ΔΕ/ΤΕΕ, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό (ΔΚΜ) να επανεκλέγεται πρόεδρος του ΤΕΕ στις 3 το πρωί της Κυριακής, απέναντι στον Χ. Ακριτίδη (Ανασυγκρότηση-ΤΕΕ από την αρχή). Επίσης, εξελέγησαν Α’ Αντιπρόεδρος ο Ν. Μήλης (ΔΗΣΥΜ), και Β’ Αντιπρόεδρος ο Ν. Ανδρεδάκης (ΡΠΜ), χωρίς αντίπαλο.
ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική εκλεγείσα γυναίκα συνάδελφος στη νέα Διοικούσα Επιτροπή είναι η Ελένη Μπούκη από την ΑΡΑΓέΣ, εκπρόσωπος του ενωτικού ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετείχαμε για την εκλογή στη ΔΕ/ΤΕΕ

Αριστερό αγωνιστικό ψηφοδέλτιoΕκλογική διακήρυξη στις εκλογές του οργάνου της Διοικούσας του ΤΕΕ στις 8.4.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου