Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Παράταση έως τις 12 Μαΐου έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου.

Το χάος συνεχίζεται...παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις. Χιλιάδες λανθασμένα ειδοποιητήρια σε μισθωτούς και συνταξιούχους, πλήρη αποτυχία της ρύθμισης για τα μπλοκάκια μια και οι εργοδότες έδειξαν τα δόντια τους, καθυστερούν το υπόλοιπο 11% (επικουρικό και εφάπαξ), ενώ μποστά μας είναι και οι τεράστιες περικοπές συντάξεων (ειδικά στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ θα υπερβαίνουν το 35%)

Παράταση έως τις 12 Μαΐου έδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ για την πληρωμή των εισφορών Μαρτίου. Σήμερα οριστικά τα ειδοποιητήρια στο efka.gov.gr

Παρατείνεται έως τις 12 Μαΐου η πληρωμή των εισφορών Μαρτίου. Η παράταση από την Διοίκηση του ΕΦΚΑ δόθηκε καθώς η προθεσμία έληγε την Παρασκευή 27 Απριλίου ενώ τα ειδοποιητήρια τελικά θα αναρτηθούν σήμερα. Η παράταση αφορά 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Και αυτόν το μήνα τα ειδοποιητήρια δε θα περιλαμβάνουν τις εισφορές επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%). Αυτό σημαίνει πως θα έχουν συσσωρευτεί αναδρομικά εισφορές 4 ή 5 μηνών για τους περίπου 350.000 αυτοαπασχολούμενους που έχουν επικουρική ασφάλιση ή και ασφάλιση πρόνοιας. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΦΚΑ η εισπραξιμότητα υπερβαίνει το 60%. Ειδικότερα τα έσοδα το πρώτο δίμηνο ανήλθαν σε 307 εκατ. ευρώ έναντι βεβαιωμένων εισφορών ύψους 502 εκατ. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας η θετική πορεία των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να παρουσιάζει το πρώτο τρίμηνο πραγματικό πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, αντί προϋπολογισμένου ελλείμματος 175 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου