Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα γίνει με τον επανυπολογισμός των ειδοποιητηρίων του Α εξαμήνου 2016?

Όπως ενημερωθήκαμε στη συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ (29/8/2016), συζητήθηκε και το θέμα "Επανυπολογισμός των ειδοποιητηρίων του Α εξαμήνου 2016". Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα υπήρχε άρνηση από ΤΣΜΕΔΕ  και ΕΤΑΑ, να κατέβουν από την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές του Α εξαμήνου 2016, παρά το ότι αυτά είχαν ενσωματωμένες τόσο τις αυξήσεις του Ν.3986/11, όσο και τα αναδρομικά -υπέρ ανύπαρκτου- ΟΑΕΔ (για το 2011 και το 2012. Σχετική συζήτηση είχε πραγματοποιηθεί και στις 11/7 χωρίς όμως να υπάρχει κάποια απόφαση.

Η απόφαση όπως μαθαίνουμε περιλαμβάνει επανυπολογισμό εισφορών:
β) σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και την έχασαν λόγω μεταγενέστερης υπαγωγής στην Ειδική Προσαύξηση.

Θετικό βήμα μια και ανακουφίζει για το 2016 κάποιους συναδέλφους παραπάνω, αλλά  επί της ουσίας ημίμετρο μια και υπενθυμίζουμε ότι :
α) παραμένουν στο ακέραιο τα αναδρομικά του ΟΑΕΔ (240 €) για όλους τους συναδέλφους τη στιγμή που κανείς μηχανικός δε δικαιούται επίδομα ανεργίας
β) την πληρώνουν η πλειονότητα των νέων (μετά το 1993) συνάδελφων με αρρύθμιστες οφειλές που δε μπόρεσαν να ενταχθούν ή έχασαν τη ρύθμιση Στρατούλη (Ν.4331/15) και οι οποίοι θα παραμείνουν με τις ληστρικές αυξήσεις (έως 3000 € το εξάμηνο) που είναι αδύνατο να πληρωθούν...

Ακόμα και αυτό το ημίμετρο όμως δε βλέπουμε να γίνεται πράξη μια και καμία αλλαγή δεν έχει εμφανισθεί στα αναρτημένα ειδοποιητήρια, ούτε κάποια σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο site του ΤΣΜΕΔΕ.

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ είναι να υλοποιήσουν την απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ "να μην εφαρμοστούν για το σύνολο των συναδέλφων οι αυξημένες και αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές του Ν. 3986/2011"

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την κατάργηση τόσο του Ν3986/11, όσο και του πρόσφατου Ν.4387/16...

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρουμε σίγουρα, το έγραφε η αρχική εισήγηση αλλά δεν έχουμε στα χέρια μας την τελική απόφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πήγαμε σήμερα 3 συνάδελφοι στο τμήμα εισφορών στο τσμεδε θεσ/κης. Μας είπαν πως όσοι κάναμε αίτηση για υπαγωγή σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για το έτος 2016 τελικά δεν τη δικαιούμαστε. Η υπάλληλος μας είπε να κάνουμε μία αίτηση όπου να λέμε ότι εκ παραδρομής βάλαμε 2016 και όχι 2015 και βλέπουμε. Εμάς μας φαίνεται λίγο αστείο, και σκεφτόμαστε μέχρι και προσφυγή στο δικαστήριο.Καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή