Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Πετροδόλαρα στο παιχνίδι των κόκκινων δανείων


H PCP Capital Partners εξετάζει την τοποθέτηση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την WSJ.

Στόχος της επικεφαλής του fund Amanda Staveley είναι η συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους επενδύοντας το ποσό των €2 δισ.

Η είσοδος της PCP στην Ελλάδα στηρίζεται από κρατικά funds του Κόλπου, αναφέρει το Reuters και το ποσό αυτό θα κατευθυνθεί τόσο στην αγορά εταιρικού χρέους με στρατηγικές τοποθετήσεις στον κλάδο της ενέργειας, όσο και σε στεγαστικά και δάνεια ΜμΕ.

«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ισχυρό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις«, τόνισε η κυρία Staveley σε συνέντευξή της στο Reuters (φωτογραφία). Και πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών».

PCP Capital Partners LLP παρέχει επενδυτικές τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εξαγορές και συγχωνεύσεις μέσω επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων και της αγοράς χρέους Η PCP Capital Partners LLP ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα το Λονδίνο, (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η τελευταία έγινε γνωστή για την οργάνωση της επένδυσης $4,57 δισ. από το Abu Dhabi στην Barclays PLC στην κορύφωση της κρίσης, ενώ έχει ήδη εγκαταστήσει ομάδα στην Ελλάδα. Η PCP θα δουλέψει με τοπικό όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου