Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΣΔΜ-Η: κατάργηση εξετάσεων, επιστροφή κόστους σεμιναρίων στους εν. επιθεωρητές


Με απόφασή του το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σύλλογου Διπλωματούχβν Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων ζητά την κατάργηση εξετάσεων, την επιστροφή κόστους σεμιναρίων στους ενεργειακούς επιθεωρητές την υποχρεωτική παρουσία Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου σε κάθε επιθεώρηση,και την αποκλειστικότητα διενέργειας επιθεωρήσεων θέρμανσης από Διπλωματούχους Μηχανολόγους - Ηλεκτρολόγους.

Αναλυτικά, στην απόφαση του Δ.Σ. αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Ο Σύλλογος μας εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο κλάδο Μηχανικών της χώρας, των Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων από την αρχή είχε τοποθετηθεί στο θέμα των ενεργειακών επιθεωρητών και οι εξελίξεις δυστυχώς τον δικαιώνουν. Το σημερινό αδιέξοδο οφείλεται σε λάθος επιλογές της πολιτείας και ελπίζουμε να μη συνεχιστούν. Θέλοντας να συνεισφέρουμε στη σωστή αντιμετώπιση του θέματος υπενθυμίζουμε τις θέσεις μας, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά, έστω και αργά, θα εισακουσθούν.

Σχετικά με τις Ενεργειακές Επιθεωρήσεις θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι:
Οι Ενεργειακές Επιθεωρήσεις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σαν μία γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά σαν ουσιαστική διαδικασία με αντίστοιχα οφέλη για τον ιδιοκτήτη και το περιβάλλον.
Οι Ενεργειακές Επιθεωρήσεις εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο και επομένως και στα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων.
Το αντικείμενο της Ενεργειακής Επιθεώρησης δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την νοοτροπία του «όλοι για όλα», αλλά ο καθένας σύμφωνα με τις γνώσεις και την ειδικότητα του.
Το γνωστικό αντικείμενο των Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων είναι επαρκές για να καλύψει τις απαιτήσεις διενέργειας Ενεργειακών Επιθεωρήσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα πρόγραμμα σπουδών Πολυτεχνικών Σχολών να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα λίγων ωρών σε ΚΕΚ.

Για τους λόγους αυτούς:
Είμαστε αντίθετοι στη διενέργεια εξετάσεων
Ζητούμε τη διενέργεια των επιθεωρήσεων από Διπλωματούχους Μηχανικούς (χωρίς εξετάσεις) με την προϋπόθεση παρουσίας οπωσδήποτε Διπλωματούχου Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου σε κάθε επιθεώρηση, ενώ για τις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού ζητούμε να πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από Διπλωματούχους Μηχανολόγους-Ηλεκτρολόγους.

Τέλος καλούμε το Υπουργείο να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων παρακολούθησης σεμιναρίων στους δικαιούχους Μηχανικούς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου