Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανοικτή Παντεχνική Συνέλευση Θεσ/κη - Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, καλέσματα για την απεργία

Για να καταδείξουμε την νέα κλοπή των αποθεματικών μας από την Tράπεζα Aττικής καλούμε σε συγκέντρωση στις 9κ30 στην τράπεζα Αττικής (Μητροπόλεως κ Κούσκουρα) ώστενα προχωρήσουμε σε συμβολικό αποκλεισμό.

Μετά θα ακολουθήσουμε την πορεία με όλους τους εργαζόμενους στην Καμάρα στις 10κ30 και στο Εργ.Κέντρο στις 11.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τις τελευταίες μέρες μας παρουσιαζεται ως επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ως ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση του ελείματος ρευστότητας, αλλά και της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος εν γένει. Αυτό που δεν παρουσιάζεται είναι από ποιούς βρήκαν τα χρήματα της ανακεφαλαιοπόιησης.
Η τράπεζα Αττικής, έχει πλέον λύσει το πρόβλημα αυτό με μόνιμο τρόπο. Τα παίρνει από τα κορόιδα τους μηχανικούς! Για ακόμα μια φορά βάλαν χέρι στα αποθεματικά του ασφαλιστικού μας ταμείου μιας, και με το αζημίωτο βεβαια, το ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Αττικής.
Τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα καταρέει και οι ανασφάλιστοι μηχανικοί φτάνουν στο 60% λόγω αδυναμίας πληρωμής των υπέρμετρων εισφορών, άλλα 480εκ ευρώ του ταμείου πετιούνται στην μαύρη τρύπα της Αττικα bank, για να γίνουν θαλασσοδάνεια, εξυπηρετήσεις σε διαπλεκόμενους και μπόνους των τραπεζιτών.
Η τράπεζα παρουσιάζει διαχρονικά ζημιές περί τα 900εκ. ευρώ, κι όμως συνεχίζει να θεωρείται «καλή επένδυση» για το ταμείο μας. Η διοίκηση της τράπεζας, αντί να λογοδοτεί για τις «άστοχες επενδυτικές επιλογές», επιβραβεύεται με πλουσιοπάροχες απολαβές.
Δεν πληρώνουμε τα τραπεζικά τους παιχνίδια. Τα αποθεματικά του ταμείου μας είναι για τις ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι για να αναλαμβάνει τα επενδυτικά ρίσκα. Αμεση αποδέσμευση από την τράπεζα Αττικής. Να πλήρωσουν και να λογοδοτίσουν οι υπεύθυνοι για την απώλεια  πόρων του ταμείου μας.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί όλους τους συναδέλφους, φορείς των μηχανικών, σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και κάθε αλληλέγγυο στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015. 
Η προσυγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων στις 10.30 π.μ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών
  • Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ, και διαγραφές χρεών των ανέργων και των συναδέλφων με χαμηλό εισόδημα
  • Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως οφειλών
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά, έξω το ταμείο από την τράπεζα Αττικής
  • Όχι στον κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων
  • Να ανοίξει άμεσα το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για όλους τους συναδέλφους
  • Να καταργηθεί η απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας ως προϋπόθεση άσκησης του επαγγέλματος
  • Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ και να σταματήσουν οι κατασχέσεις
  • Κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Επιστροφή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που κουρεύτηκαν με το PSI to 2012
  • Παύση των πλειστηριασμών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου