Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση από την Α/ΤΕΕ

Το Σ/Κ 31/10 - 1/11 υπήρχαν προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Α/ΤΕΕ:

Η πρώτη το Σαββάτο 31/10 για την αντικατάσταση των δύο μελών του προεδρείου της ΔΕ του ΤΕΕ, διαδικασία με ενδιαφέρον μόνο για το παραταξιακό κύκλωμα του ΤΕΕ που απασχόλησε ολόκληρη την ημέρα του Σαββάτου και από την οποία η συσπείρωση απείχε...

Η δεύτερη για το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, υπό το φως της πρόσφατης ακύρωσης των ρυθμίσεων του Ν.4331/15 για προσωρινή αναστολή των ληστρικών αυξήσεων εισφορών αλλά και των μνημονιακών δεσμεύσεων για ενοποίηση ταμείων (Ν.4336/16) κλπ.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν κατατεθεί μόλις δύο εισηγήσεις:

1. Αυτή που συζητήθηκε στην ειδική επιτροπή της Α/ΤΕΕ για το ασφαλιστικό, η οποία επικέντρωνε σε δύο ζητήματα, στην αποτροπή της ενοποίησης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τη διαμόρφωση μετώπου με λοιπούς επιστήμονες απέναντι στην κυβέρνηση καθώς και στην ανάγκη ριζικής μείωσης των εισφορών, μαζί με τη λειτουργία ταμείου ανεργίας για να ανακουφίσει τους συναδέλφους. Πρότεινε στην κατάληξη της και συγκεκριμένες άγωνιστικές δράσεις για αυτό (αποχή από επιτροπές, απεργίες κλπ).


το κείμενο αυτό στις ψηφοφορίες στηρίχθηκε από τη ΡΠΜ, την ΕλΕΜ, την Τομή, τη συσπείρωση, τους ΑΜΑΚ και άλλους συναδέλφους 

2. Την εισήγηση της συσπείρωσης 

Κείμενο της συσπείρωσης για το ασφαλιστικό ενόψει της Α/ΤΕΕ


με συνολικότερη τοποθέτηση, ανάδειξης και αντιμετώπισης της αντιασφαλιστικής επίθεσης που στηρίχθηκε εκτός από τη συσπείρωση από την ΑΕΠ, τη ΡΠΜ, την την Τομή, τους ΑΜΑΚ και άλλους συναδέλφους .

Την Κυριακή το πρωί, λίγο πριν την Αντιπροσωπεία  εστάλεισαν 3 ακόμα εισηγήσεις:

3. η εισήγηση της Πανεπιστημονικής, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:


4. εισήγηση συναδέλφων υπέρ του επαγγελματικού Ταμείου, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και στηρίχθηκε από την Ανασυγκρότηση Μηχανικών και τμήμα της ΔΚΜ:


5. εισήγηση συναδέλφων στο πνέυμα της περσινής απόφασης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ και στηρίχθηκε από την πρώην ΔΗΣΥΜ και άλλους συναδέλφους:


Στις διαδοχικές ψηφοφορίες που ακολούθησαν για το ποια θα είναι η επικρατέστερη εισήγηση (σύμφωνα με τον κανονισμό της Α/ΤΕΕ αποκλείεται κάθε φορά η εισήγηση με τις λιγότερες ψήφους)  τα αποτελέσματα ήταν:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Α ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Β ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Γ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Δ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
1 41 37 35 37
2 21 22 22
3 20 20

4 6


5 35 33 40 39





Οπότε ως επικρατέστερη επικράτησε η 5η εισήγηση,  βάση για την υπόλοιπη συζήτηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε μια και διεκόπει η συνεδρίαση.

Η κυβέρνηση και οι παρατάξεις που διοικούν το ΤΕΕ μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι μια κια τίποτα συγκεκριμένο δεν προέκυψε από τη διαδικασία αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου